Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

TRT 'montaj' kurbanı

İşte, internetin kötü niyetlilerin elinde nasıl çirkin bir silaha dönüşebileceğine dikkat çeken yukarıdaki yazının teyidi:
Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olan askerler için Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) tören düzenlendi. Türk bayrağına sarılı şehit cenazeleri, törenin ardından ambulanslarla GATA'dan çıkarıldı ve Etimesgut Askeri Havalimanı'ndan memleketlerine gönderildi. Konvoyun havalimanı nizamiyesine girişinde, polis memurları saygı duruşunda bulundu. Bu anlar, gazeteciler tarafından görüntülendi ve tüm medyada paylaşıldı. Ancak o görüntüler üzerinden sosyal medyada TRT'ye bir saldırı düzenlendi. Konvoyun fotoğrafı montajlanarak haberin sunuş şekli farklı gösterildi.
Üzerinde oynanmış fotoğrafta, TRT Haber'in olayı, 'Şehitlerimiz memleketlerine uğurlanıyor: Şehit cenazeleri yeni açılan kavşak ve duble yollar sayesinde artık daha kısa sürede memleketlerine ulaştırılıyor' diye yayınladığı öne sürüldü. Oysa TRT Haber'de hiçbir şekilde böyle bir kuşak yayınlanmamıştı. Zaten ekran görüntüsü olduğu iddia edilen görsel de Anadolu Ajansı'nın çektiği bir fotoğraftı ve TRT Haber yayınından alınmış bir ekran görüntüsü değildi.
Olay, şehitlerimiz gibi son derece hassas bir konu üzerinden TRT'ye yapılan çirkin bir saldırıdan ibaretti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA