Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

İzlemedim ama...

Haldun Dormen ile Zeki Alasya, Recep İvedik'i ve dolayısıyla da Şahan Gökbakar'ı topa tuttular. Haldun Dormen, telefon bağlantısı ile katıldığı Söylemezsem Olmaz programında Recep İvedik filmlerinde güldürü öğesi olarak sadece küfrün kullanıldığını söyledi.
Zeki Alasya da aynı programda Recep İvedik filmlerinin gişe için başvurulan en kolay ve kestirme yol olduğunu iddia etti.
Tabii ki tiyatronun, sinemanın ulu çınarlarının eleştiride bulunmaya yerden göğe hakları var. Yarım yüzyılı geçen deneyimleri, onların ağzından çıkan her kelimeye ciddiyetle kulak kabartmayı gerekli kılıyor. Ancaaak....
Recep İvedik filmleri hakkında bu kadar iddialı eleştiriler ortaya koyan iki ağabeyimiz de hayatlarında bir kez olsun bu filmleri izlememiş...
İyi de, eleştirmek için önce bu filmleri baştan sona izlemek gerekmez mi? Ben şimdi seyretmediğim bir diziyi sadece tanıtımından yola çıkarak ya da yalnızca eşin, dostun izlenimlerini kaynak alarak nasıl eleştirip yerden yere vurabilirim ki?
Tabii ki, ustalara yol göstermek, akıl vermek haddim değil. Ama 'dişlerini sıkıp', bir kez olsun bu filmlerden birini izlemelerini öneririm. Görecekler ki, Recep İvedik filmlerinde öyle galiz küfür filan yok. Olsa olsa, sokak ağzı ya da argo diyebileceğimiz kelimeler mevcut. Hele hepimizin hâlâ ayıla bayıla izlediği Kemal Sunal ve Şener Şen filmlerinin yanında epeyce bir masum kaldığı söylenebilir.
Sanırım bu konuda Şahan'a fena halde haksızlık ediliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA