Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Etli taze patates

Küçük patateslerin kabuklarını soyup, bütün olarak su dolu bir kasede 2-3 dakika bekletin. Sonrasında bir tencereye patatesleri, eti, yağı, kimyonu, salçayı, küp doğranmış sivri biberi, soğanı, sarmısağı ve tuzu aktarın, iyice harmanlayın. Hiç su katmadan, 35 dakika pişirin.

Malzemeler
1 kg. küçük boy patates
Yarım kg. kuşbaşı kuzu eti
2 çorba kaşığı margarin
1 çay kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı salça
3-5 adet sivri biber
1 adet kuru soğan
3 diş sarmısak
Tuz

* * *
Portakallı kurabiye
Yumurtaları ve tozşekeri çırpma teliyle çırpın. Portakalın kabuğunu rendeleyip, oda sıcaklığında margarin ve yoğurtla birlikte karışıma ilave edip, çırpmaya devam edin. Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip, yoğurun. Hamuru düz bir zeminde açıp, değişik kalıplarla şekiller çıkarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip, üzerine tozşeker serpiştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.

Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
125 gr. margarin
2 çorba kaşığı yoğurt
1 adet portakal
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

* * *
Ev yapımı kemalpaşa
Un, margarin, peynir, karbonat ve yumurtaları iyice yoğurun. Hafif yumuşak kıvama gelen hamuru yarım saat dinlendirin. Hamurdan iri, kiraz büyüklüğünde parçalar koparıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Şerbeti için su, şeker ve limon suyunu 5 dakika kaynatın. İçine tatlıları da atıp, 5 dakika daha kaynatın. Tatlılar parlak bir görünüm aldığında tencereden çıkarıp, servis tabağına alın.

Malzemeler
2 su bardağı un
3 çorba kaşığı margarin
150 gr. lor peyniri
1 çay kaşığı karbonat
2 adet yumurta
Şerbeti için:
2 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı limon suyu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA