Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Mısırlı lokma

Tereyağını eritip mısırları beş dakika kavurun. Unu katıp, 1-2 dakika daha kavurduktan sonra sütü ilave edin. Tuz katıp, karıştırın ve 10 dakika daha pişirin. Yumurtayı iyice çırpıp, ılınmış hamura ekleyin. Karıştırıp, yağlı kağıda dökün. Bir spatula yardımıyla düzeltin. Bir gün buzdolabında bekletin. Donmuş hamurdan kaşık yardımıyla parçalar koparın. Galeta ununa buladıktan sonra kızgın yağda kızartın.
MALZEMELER
2 su bardağı haşlanmış mısır
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
5 çorba kaşığı galeta unu

ŞAKŞUKA
Patlıcanları soyup, iri olmayacak şekilde doğrayın ve tuzlu suda bekletin. Kurulayın ve bol yağda kızartın. Zeytinyağını bir tavaya alıp, kabukları soyulup küp doğranmış domates ve doğranmış biberleri ekleyin. Sarmısakları da ilave edip, sos kıvamına gelinceye kadar pişirin. Patlıcanların üzerine sosu dökerek servis yapın.
MALZEMELER
1 kg. patlıcan
1 kg. domates
Yarım kg. biber
3 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı zeytinyağı

PRATİK KOL BÖREĞI
Doğranmış soğanları zeytinyağının yarısında kavurun. Üzerine kıyılmış ıspanağı ilave edip, soteleyin. Ispanak suyunu bırakıp çekince ocaktan alıp, peynir ve baharatları ekleyin. Bir adet yufkayı düz bir zemine yayın. Üzerine zeytinyağı sürüp, ikinci yufkayı üzerine koyun. Yufkayı dörde bölerek, ıspanaklı harçtan koyup, dikdörtgen olacak şekilde sarın. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayıp, 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
Yarım kg. ıspanak
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet orta boy soğan
200 gr. beyaz peynir ya da lor peyniri
Tuz, karabiber, pulbiber
6 adet yufka

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA