Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Karalahana ezmesi

Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün yumuşayana kadar haşlayın. Lahanaların saplarını çıkardıktan sonra incecik kıyın ve suda 15 dakika haşlayın. Süzüp kenara alın. Ayrı bir tencerede 6 su bardağı su kaynatın. İçine lahana, kuru fasulye, tereyağı, pul biber ve tuzu katıp 30 dakika pişirin. Tenceredeki suyun dörtte üçünü bir kaba alın. Lahanaları tahta kaşıkla ezerek pişirin. Aldığınız suyu ilave edin. Üzerine azar azar mısır unu koyup sürekli karıştırarak 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
1.5 kg. karalahana
1/2 su bardağı kuru fasulye
Yeteri kadar su
5 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
1/2 su bardağı mısır unu
Tuz

Cevizli browni
Şeker ve yumurtayı iyice çırpın. Çikolatayı ve yağı benmari usulü eritin. İki karışımı birbirine katıp karıştırın. İçine tuz, un, ince kıyılmış ceviz içi, kabartma tozu koyup çırpın ve unlanmış fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
1 su bardağı un
3 adet yumurta
3 çorba kaşığı kakao
80 gr. bitter çikolata
4 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı ceviz içi
1 çay kaşığı kabartma tozu
1.5 su bardağı toz şeker

Kuzukulağı salatası
Suyu ve tuzu ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca kuskusu ilave edin. 15 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın ve süzün. Yoğurdu sarımsakla karıştırın. Üzerine soğuyan kuskusu ekleyin. İnce doğranmış kuzukulağını ilave edip harmanlayın. Tuzunu ayarlayın. Zeytinyağı gezdirip servis yapın.
MALZEMELER
1 su bardağı kuskus
5 su bardağı su
1 su bardağı yoğurt
4 diş dövülmüş sarımsak
1 demet kuzukulağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA