Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Beşamel soslu tavuk böreği

Un ve yağı kavurun. Sütü koyup karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca haşlanıp didiklenmiş tavuk etlerini, tuz ve karabiberi koyun. Sos için bir tavada yağ ve soğanları kavurup domates, sarmısak ilave ederek beş dakika pişirin. Bir adet yufkayı tavuk suyuyla ıslatıp üzerine bir yufka koyun, üzerine zeytinyağı sürün. Dörde kesip içine hazırladığınız iç malzemeyi koyup sarın. Diğer iki yufkaya da aynı işlemi uygulayın. Sosunu döküp 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
5 adet tavuk budu
4 adet yufka
4 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı tereyağı Üzeri için:
2 adet domates
Tuz
1 adet soğan
3 diş sarmısak
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Karabiber

Biberli karides
Barbunyayı haşlayın. Soğanı ince doğrayıp tereyağında kavurun. Üzerine karidesleri ilave edip 3-4 dakika daha soteleyin. Şeritler halinde kesilmiş biberleri ve salçalı suyu ekleyerek haşlayın. Üzerine barbunyayı ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp sebzeli karışımı karideslere katın. Hepsini birlikte 4-5 dakika daha pişirin.
MALZEMELER
1 adet soğan
4 çorba kaşığı tereyağı
400 gr. donmuş karides
1 adet kırmızı dolmalık biber
2 adet çarliston biber
1 çorba kaşığı salça
Tuz
1 su bardağı su
100 gr. barbunya
Karabiber

Fırında vişneli dondurma
Oda sıcaklığındaki margarin, un ve şekerin yarısını yoğurun, derin dondurucuya koyun. Vişneleri ısıya dayanıklı bir kaba sıralayın. Üzerine kalan şekeri serpin. Üzerine donmuş hamuru rendeleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Ilınınca üzerine dondurma koyarak servis yapın.
MALZEMELER
125 gr. margarin
1 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker
500 gr. vişne
Dondurma

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA