Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Marullu çorba

Küçük doğranmış soğan ve biberleri margarinde kavurun. Suyu ekleyin. Kaynayınca rendelenmiş domatesi ilave edin. Domatesler eriyince incecik kıyılmış marul yapraklarını, tere yaprağını ve maydanozu katıp beş dakika kavurun. Tencereyi ocaktan alın. Tuz ve karabiber ilave edin. Limon suyu ve sirkeyi üzerinde gezdirip servis yapın.

MALZEMELER
1 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
2 adet biber
5 su bardağı su
1 adet domates
1/2 göbek marul
1/2 demet maydanoz
Birkaç dal tere yaprağı
1 çorba kaşığı sirke
1 adet limonun suyu
Tuz
Karabiber

***
Sarımsaklı köfte

Kıyma, köfte harcı, su ve ezilmiş sarımsakları yoğurup ceviz büyüklüğünde köfteler yapın. Az yağda arkalı önlü kızartın. Servis tabağına ekmek koyup üzerine köfteleri yerleştirin. Zeytinyağı, salça, su, ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber ve kekiği sos kıvamına gelinceye dek pişirin. Sosu köftelerin üzerine gezdirin, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.

MALZEMELER
1/2 kg. kıyma
1 paket köfte harcı
1 su bardağı su
3 diş sarımsak
Çok az sıvı yağ Üzeri için:
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı su
3 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kekik
1 çay bardağı kaşar peyniri
***
Ispanak mücveri

Ispanak köklerini yıkayıp bir su bardağı suda 10 dakika haşladıktan sonra süzüp soğutun. Soğan, dereotu ve maydanozu blendırdan geçirin. Üzerine ıspanakları, tuz ve karabiberi ekleyin. Yumurtaları ve unu da ilave edin. Harçtan çorba kaşığı ile alarak sıvı yağda arkalı önlü kızartın.

MALZEMELER
1/2 kg. ıspanak kökü
1 adet soğan l 1/2'şar demet dereotu ve maydanoz
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
Tuz
Karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA