Yumurta akı ve limon suyunu çırpın. Eti önce limonlu karışıma sonra da susama bulayın. Tereyağı ve zeytinyağının yarısını bir tavada kızdırın. Etleri altın sarısı olana dek pişirin. Başka bir tavaya kalan zeytinyağını koyup kıyılmış sarımsak ve soğanla soteleyin. Daha sonra eti ekleyip üzerine domatesi, maydanozu, tuzu ve karabiberi koyup servis yapın.
MALZEMELER
500 gr. kemiksiz kuzu kol
1 adet yumurta akı
1 çorba kaşığı limon suyu
200 gr. susam
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
1 adet soğan
1 adet domates
1/2 demet maydanoz
Tuz
Karabiber
***
Mini kumpir
Patatesleri kabuklarını soymadan 15 dakika haşlayın. Üst kısmını bıçakla artı şeklinde çizin ve bir kaşıkla içini çıkarıp mısır, turşu, kıyılmış maydanoz, hardal, ketçap, tereyağı, kaşar peyniri, tuz, karabiber ve pul biberle karıştırın. İçleri boşaltılmış patateslere bu karışımı paylaştırın. Sosisleri sıvı yağda kızartın. Kumpirlerin üzerine birer adet sosis yerleştirin.
MALZEMELER
8 adet küçük boy patates
1 çay bardağı mısır
6 adet kornişon turşu
10 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı hardal
1 çorba kaşığı ketçap
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz ? Karabiber
Pul biber
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
8 adet kokteyl sosis