Tencerenin yarısına kadar su doldurun. Et, soğan, havuç ve patatesi bütün olarak tencereye koyun. Maydanozu da ilave edin. Tuz ve karabiber serpin. 25 dakika haşlayın, sebzeleri çıkarın. Bir tavaya margarini koyun. Patates, havuç ve domatesi büyükçe doğrayın, soğanı da yarım ay şeklinde doğrayıp soteleyin. Haşlanmış eti dilimleyin, sebzelerle harmanlayarak servis yapın.
MALZEMELER
500 gr. bütün dana eti
1 adet soğan
1 adet havuç
2 adet patates
2 adet domates
1/2 demet maydanoz
2 çorba kaşığı margarin
Tuz
Karabiber
Karnabaharlı tartolet
Hamur için verilen malzemeleri yoğurun ve unlanmış tezgahta açın, tart kalıplarına sığacak ebatta parçalar kesin. Yağlanmış tart kalıplarına hamurları bastırarak yerleştirin. 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Bu arada karnabaharı çiçeklerine ayırıp tuzlu suda haşlayın. Süzüp ince kıyın. Unu yağda kavurun. Süt ekleyip koyulaşana kadar pişirin. Üzerine karnabahar ve baharatları ilave edin. Karışımı tartöletlere paylaştırıp rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Yeniden fırına verip üzerleri kızarana dek pişirin.
MALZEMELER
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz İçi için:
1/4 karnabahar
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
50 gr. kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Pul biber
Hurmalı kurabiye
Yumurta ve toz şekeri çırpın. Oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya, çekirdekleri çıkartılmış ve kıyılmış hurma, un ilave edip kek karışımından daha koyu bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Küçük muffin kalıplarına karışımdan ikişer kaşık koyun ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin.
MALZEMELER
20 adet hurma
2 adet yumurta
1.5 çay bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı tereyağı
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un