Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Tavuklu pilav

MALZEMELER
500 gr. tavuk göğsü
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı kaju fıstığı
2 adet domates veya 5 adet kurutulmuş domates
2 su bardağı pirinç
2.5 su bardağı su
Tuz
Tavuk göğsünü iri küp şeklinde doğrayıp tencereye alın. Tereyağını ekleyip tavuğun rengi dönene kadar soteleyin. Kaju fıstığını ve kıyılmış domatesi katıp, bir-iki dakika daha sotelemeye devam edin. Yıkanmış ve süzülmüş pirinci katıp, birkaç kez çevirdikten sonra su ile tuzunu ekleyin. Önce kuvvetli sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. 15 dakika kadar demlendirip servis yapın.

Bezeli pasta

MALZEMELER
1 adet hazır pasta keki
4 su bardağı süt
3 adet yumurta sarısı
5 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı tereyağı

Yumurta, şeker ve unu bir tencereye koyun. Sütü yavaş yavaş ilave edip orta ateşte karıştırarak pişirin. Bir taşım kaynattıktan sonra soğumaya bırakın. Soğumasına yakın vanilyayı, tereyağını ve limon kabuğu rendesini ekleyin. Kekleri meyve suyu ile ıslatın. Arasına ve üzerine kremayı sürün. Dilediğiniz meyveler ve bezelerle süsleyin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA