Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN CAN YANTIR

İstanbul servis cenneti

Geçen gün akşam saatlerinde evime gelmek üzere iş yerimden çıktım. Kat edeceğim mesafe, yaklaşık 3 kilometre. İstanbul'un ana arterlerinden Barbaros Bulvarı'nı geçip Etiler'e geleceğim; o kadar.
Trafik ilerlemediği için alternatif yollara sapmaya karar veriyorum ama ne yaparsam yapayım olmuyor; eve tam 1 saatte varabiliyorum.
Bu sadece bir günlük örnek; haftanın beş günü farklı bir manzara yok aslında. Çünkü akşam saatlerinde bu şehrin ana arterlerindeki en az bir şerit, servis araçları tarafından zapt ediliyor.
Herbirinin başında bir trafik polisi mutlaka var; şehri sahipsiz sanmayın. Ama o trafik polisleri servis araçlarını kaldıracağı yerde, onları geçmek isteyen araçlarla münakaşa ediyor.
En sağ şeritteki minibüsleri geçmek isteyenler de bir şeridi tıkadı mı, kaos orada başlıyor işte.
Trafik sorununu çözme iddiasında olan yöneticilerin, bu temel sorundan haberi yok mu acaba? Geçen gün, Büyükdere Caddesi'nden geçiyorum, servisin önünde "Maslak" yazıyor. Aynı güzergahta metro hattı var. Peki, metro hattıyla paralel olarak servis çalıştırma kararı alan, hangi rasyonel akıldır? Kadir Topbaş İstanbul için gecesini gündüzüne katan bir başkan. Bu servis sorunuyla ilgili bir planı var mı acaba? Paylaşırsa, çok mutlu olurum...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA