Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Emniyet olağanüstü önlemler almalı

Hafta sonu F.Bahçe'de önemli bir kongre var. Mehmet Ali Aydınlar ve Aziz Yıldırım savaşı öncesinden alevlendi. Bu savaş F.Bahçe'yi nereye götürür?
Türk futbol tarihinin birçok şeye gebe olma açısından en önemli kongresi Pazar günü gerçekleşecek. Bir tarafta yaptığı şike eylemi nedeniyle sportif anlamda iki yıl ceza almış başkan Aziz Yıldırım, bir tarafta ise şikenin patlak verdiği dönemde TFF Başkanı olan ve F.Bahçe'yi Avrupa'ya göndermemiş Mehmet Ali Aydınlar... Üstelik aynı Aydınlar, UEFA ile yaptığı protokolde F.Bahçe'nin kupasının alınması, para ödüllerinin geri iadesi ve puanının silinerek lige devam etmesi konusuna imza atmıştı. Geçmişte F.Bahçe açısından sıkıntılı ve böylesine önemli olaylar yaşandıktan sonra şimdi iki taraf iktidar için Pazar gününü bekliyorlar. Söylemlerine bakıyoruz olay çoktan bel altına indi bile.

SİLAHLAR KONUŞABİLİR!
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne istirhamım şu ki; seçim öncesi ve esnasında sadece binada değil, çevrede de güvenlik önlemlerinin had safhaya çıkartılması. Çünkü bir atasözü vardır. 'İmam hapşırırsa cemaat grip olur' diye. Yıldırım ve Aydınlar'ın sözleri onlara bağlı yüzlerce delegeden birkaçının bile dengesini bozsa kongre öncesi veya esnasında silahlar bile konuşabilir.

Fenerbahçe kongresinden kim zaferle çıkar?
Sayısal üstünlük Aziz Yıldırım'ın lehine gibi görünüyor. Zira 15 yıllık başkan; gönlünü fethettiği, dostluk kurduğu yüzlerce delegenin olması çok doğaldır. Üstelik Yıldırım zamanında yüzlerce veya binlerce yeni delege genel kurula girmiş olabilir. Bu nedenle Yıldırım daha avantajlı görünüyor. Diyelim ki Yıldırım kazandı, iki ay sonra Yargıtay şike kararını onarsa ne olacak? Veya diyelim ki Aydınlar kazandı. Trabzonspor haklı olarak Aydınlar'a sormayacak mı: 'TFF başkanıyken şu anda başkanı olduğun takımın şike yaptığını kabul edip, UEFA ile anlaşmıştın. Şimdi kendine yakışanı yapmayacak mısın?' diye. Ne cevap verir çok merak ediyorum.

ÖFKE VE SAVAŞ DİNMEZ
Kim kazanırsa kazansın öfke ve savaş dinmez. Yıldırım kazanırsa problemler devam eder. Aydınlar kazanırsa bazı problemler çözülse bile yeni problemler ilave olabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA