Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Yürekleriyle oynadılar

Dondurucu soğuğun bile caydıramadığı, kar kış demeden TT Arena'ya koşan cefakar Galatasaray taraftarı, Juventus'a karşı kazanılan büyük zaferden sonra haklı olarak şöyle haykırıyordu: "Gerçekleri tarih yazar, tarihi de Galatasaray yazar.."
Avrupa'da nice destanlar yazan ve Türkiye'nin Avrupa'ya açılan en büyük markası olan Galatasaray'ın "Avrupalı ruhu" bu kez Juventus önünde bir kez daha şahlandı. Galatasaraylı oyuncular, sergiledikleri şahsiyetli, inançlı mücadele ile İtalya Ligi'nin lideri Juventus'u Wesley Sneijder'in attığı golle devirip, Devler Ligi'ne devam biletini aldı. Bu zafer Galatasaray kültürünün bir kanıtıdır. Bu zaferde payı olan önce Galatasaray taraftarına, sonra yürekleriyle mücadele eden oyunculara ve maçı kenardan mükemmel yöneten Mancini ile ekibine Galatasaray yönetimi teşekkür etmelidir.
DUT AĞACI GİBİ SİLKELEDİ
Maça gelince; TT Arena'nın zemini temizlendikten sonra ortaya top sürmenin zor olacağı bir ortam çıktı. Juventus savunma yaparak maçı beraberliğe bağlamaya özen gösterdi. Ancak G.Saraylı oyuncular 60 dakika boyunca dikkatli bir şekilde mücadele ederken her oyuncu kapasitesinin iki katı efor harcadı. Sneijder'in golüne kadar golü isteyen, golü arayan G.Saray bir ara Juventus'u adeta dut ağacı gibi silkeledi. Mancini'nin 3-5-2 formatı takımın daha etkili savunma yapmasını sağlarken, kenarlardan Riera ve Eboue yine sık sık hücuma destek verdi. Drogba, Juventus savunmasıyla boğuşurken, Selçuk, Melo, Burak, Sneijder dörtlüsü sahada basmadık yer bırakmadı. Takım ruhu, takım birlikteliği dört dörtlüktü. Herkes birbirinin yardımına koştu. Galatasaraylı oyuncular sahaya çıkarken kaybedecek bir şeylerinin olmadığı en kötü ihtimalle Avrupa Ligi'ne gideceklerini bilerek oynadılar. Bu rahatlık Galatasaraylı oyuncuları pozitif etkiledi, her oyuncu yüreğini sahaya yansıtınca Juventus zaferi kazanıldı. Sneijder de geldiği günden bu yana en iyi mücadelesini sahaya koyarken zaferin golüne de imza attı.

MAÇIN ADAMI:
SNEİJDER

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA