Türkiye'nin en iyi haber sitesi
STELYO BERBERAKİS

Atina'nın kararı: Bayrak krizi yaratanlara ihraç

Yunanistan Kara Kuvvetleri, iki ülke arasında "bayrak krizi" yaratan askeri öğrencilere soruşturma açtı. Sorumlular Harp Okulu'ndan ihraç edilecek

Yunanistan Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Atina Harp Okulu'ndaki Türk askeri öğrencilerin odasına zedelenmiş ve üzerine sloganlar yazılı Türk bayrağı bırakılması kınadı, olayın faillerini "ihraç" kararı aldı. Yunan Kara Kuvvetleri Komutanlığı dün sabah basına yaptığı açıklamada Atina'daki Yunan Harp Okulu koğuşlarından birinde bir Türk bayrağının yırtıldığını ve üzerine çirkin sloganlar yazıldığını kabul ederek şöyle dedi: "Bu çirkin ve esefle karşıladığımız eylemin sorumlularının belirlenmesi ve gerekli sert yaptırımların uygulanması için askeri adalet harekete geçmiştir. Harp Okulu disiplin kurulu yeminli üyeleri tarafından gerekli araştırma ve soruşturmalar başlatıldı. Bulunduğu an faillere gerekli cezaları verilecek."

Güvence Verildi
Türk bayrağına hakaret eyleminin, Yunan Dışişleri Bakanı Petros Molivyatis'in Ankara ziyareti sırasında Kardak kayalıkları etrafında meydana gelen mini kriz gününün akşam saatlerinde meydana geldiği açıklandı. Olay, önceki akşam açıklama yapan Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği'nin, Türkiye ile Yunanistan arasındaki Güven Artırıcı Önlemler kapsamında Yunan Kara Harp Okulu'nda misafir edilen Kara Harp Okulu öğrencilerinin odasına zedelenmiş ve üzerinde Türkiye aleyhine ifadelerin bulunduğu Türk Bayrağı bırakıldığını, öğrencilere derhal Türkiye'ye dönmelerinin emredildiğini ve öğrencilerin Türkiye'ye döndüğünü bildirmesiyle duyuldu. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da, "Yunanistan Harp Okulu'nda Türk Bayrağı'na karşı sergilenen çirkin ve saygısız hareketin üzüntüyle karşılandığı, bazı sorumsuz kişilerce gerçekleştirildiği anlaşılan tahrikkar ve müessif olayın üzerine Yunanistan nezdinde derhal girişimlerde bulunulduğu" belirtilmişti. Açıklamada, "Yunan hükümet yetkilileri, bu müessif olaydan üzüntü duyduklarını ifadeyle, sorumluların tespit edilerek cezalandırılması hususunda güvence vermişlerdir'' denilmişti. Verilecek cezanın, Harp Okulu'ndan ihraç olacağı belirtiliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA