Türkiye'nin en iyi haber sitesi
STELYO BERBERAKİS

Yunan medyası yapay krizi sevdi

Yunanistan Dışişleri Bakanı Petros Molivyatis'in Ankara ziyareti süresinde Ege 'de meydana gelen bir dizi "olağan" olaylar Yunan basını tarafından "krize" dönüştürüldü. Yunan adası Kalimnos'tan yola çıkan bir balıkçının Kardak etrafında balık avlarken Türk sahil koruma botları tarafından uzaklaştırılması "Türkiye gerginliği tırmandırıyor" şeklinde yorumlandı.

'İT DALAŞI' İDDİASI
Gazeteler ayrıca Türk savaş uçaklarının yine aynı gün Yunan hava sahasını defalarca ihlal ettiklerini ve bir çift F-16 savaş uçağının Batı Ege'deki Andros Adası'na kadar ulaştığını iddia etti. Hemen hemen bütün gazeteler Türk savaş uçaklarının atış eğitimi yapan Yunan savaş gemilerine karşı "temsili" dalışlar yaptıklarını ve havalanan Yunan savaş uçaklarıyla it dalaşlarına giriştiklerini öne sürdüler. Yunanistan eski Dışişleri Bakanı Tehodoros Pangalos, konuyla ilgili soruları yanıtlarken "Dışişleri Bakanı Molivyatis'in, Ankara'daki temaslarını yarıda kesip geriye dönmesi gerekirdi" şeklinde konuştu. Büyük tirajlı gazetelerden TA NEA, "Molivyatis'in Ankara ziyareti fiyaskoyla sonuçlanıyor" başlığı altındaki haberinde Molivyatis ile Türk Dışişleri Bakanı Abdullah Gül arasında sağlanan anlaşmaların açıklandığı saatlerde Türk savaş uçakları'nın Yunan hava sahasını; Türk sahil koruma botlarının ise Yunan kara sularını ihlal ettiklerini" yazdı..

ELEFTHEROTYPİA gazetesi ise "Molivyatis, Türkiye'ye Ege ile ilgili güvenceler verirken, Türkiye Ege'de iki ayrı olay yarattı" başlığını kullandı.

ETHNOS gazetesi "Kardak ve Andros adasında çifte tahrik" ana başlığıyla duyurduğu haberinde Yunan dış politikasının Makedonya konusunda da Türkiye ilişkilerinde de hezimete uğradığını" yazdı. Gazete Kardak'ta balık avlarken Türk botları tarafından uzaklaştırılan balıkçı Andonis Haciandoniou ile yaptığı mulakatı da yayınladı.

DEĞİŞİKLİK YOK
Bu arada Yunan Hükümet Sözcülüğü ve Savunma Bakanlığı, ziyaretle Ege hava sahasında bir değişiklik olmadığını belirtti. Yapılan açıklamada "Yunan hava sahasını ihlal eden uçaklar aynen püskürtülecektir" dendi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA