Türkiye'nin en iyi haber sitesi
STELYO BERBERAKİS

Rum Sağlık Bakanı: Para şartı koşmadık

Rum Sağlık Bakanı Gavrilides lösemi hastası Emine Ozan'ın tedavisiyle ilgili resmi bir talep olmadığını söyledi

Rum Sağlık Bakanı Andreas Gavrilides, Kayserili 20 yaşındaki lösemi hastası Emine Ozan'a yapılacak kan nakli icin paranın önemi olmadığını açıkladı. Emine Ozan'a yapılması gereken kan nakli icin Rum kesimindeki kan bankasında bulunan iki donörün kimliklerinin tespiti ve gerekli laboratuvar çalışmalarının başlatılması için Türkiye'den talimat beklendigini belirten bakan "Bu konuda bugüne kadar edindiğimiz bilgiler basında yayınlanan haberlerden oluşmaktadır. Bize bu ciddi konuda resmi bir talebin gelmesi gerekiyor" dedi.

'YARDIMA HAZIRIZ'
Rum Bakan, "Laboratuvar çalışmaları için yapılacak harcamalar önemli değildir.. İnsan yaşamı paradan daha önemlidir. Talep bir an önce gelmeli ki, biz de kan nakli için gerekli işlemleri bir an önce başlatabilelim. Rum hükümeti, bunu insani yardım olarak görmektedir ve Sağlık Bakanlığı genç Türk kızının sağlığına kavuşması için elinden gelen yardımı verecektir" şeklinde konuştu. Rum kesiminde ASTRA radyosuna da konuşan Bakan Gavrilides'in bu açıklamalarından sonra bir çok Rum dinleyicinin radyo istasyonunu aradığı ve "laboratuvar çalışmaları için gerekli parayı ödemek istedikleri" bildirildi. Ancak Rum Sağlık Bakanlığı'nın bu konuda kimseden para almak istemediği belirtiliyor. Lösemili kızın sağlık durumu Rum basınında da geniş yer alıyor. Radyo ve gazeteler, genç kızın sağlık durumunun politikaya alet edilmemesi gerektiğine dikkati çekerken Rum Sağlık Bakanı gerek Rum devlet televizyonuna gerekse iktidarın ortağı Komünist AKEL'in yayın organı ASTRA radyosuna çıkarak Rum yönetiminin Türk genç kızına yardım etmeye hazır olduğunu söyledi.

RESMİ TALEP GEREKLİ
Astra radyosu ayrıca Emine Ozan'ın babasıyla da telefon görüşmesinde bulundu. Baba Ozan, bürokratik işlemlerin bir kenara bırakılarak kızının sağlık durumunun ön plana çıkarılmasını istedi. Baba Ozan'ın bu sözleri Rum bakana aktarıldığında Rum Bakan Gavrilides "Türk kızına ilik nakli için gerekli laboratuvar işlemlerini başlatmaya hazırız. Bunun siyasetle, diplomasiyle hiç bir ilgisi yoktur. Yeter ki laboratuvar çalışmalarının başlaması ve kan bankasındaki şifreli donörlerin tespit edilmesi için Türkiye'den talep gelsin" dedi. Baba Ozan'ın "Rum tarafının para işinde takıldığı" yolundaki iddialarıyla ilgili olarak da "Biz kimseye para şartı koşmadık. Talep geldiğinde derhal işlemlere başlayacağız" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA