Türkiye'nin en iyi haber sitesi
STELYO BERBERAKİS

Arınç'ın sözleri son derece tatminkâr

Yunanistan Parlamento Başkanı Annan Psarouda Benaki, Arınç'ın "casus belli kalkmalı" sözlerini, "son derece tatminkâr" olarak değerlendirdi. Bayan Benaki, TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın 'casus belli'nin kaldırılmasıyla ilgili söylediklerini gazetemize değerlendirdi. Yunan parlamentosundaki odasında görüştüğümüz Benaki, şunları söyledi: "Sayın Bülent Arınç'ın 'casus belli'nin kaldırılmasıyla ilgili söylediklerinin son derece tatminkar olduğunu ifade etmek isterim. Zaten bu konuya, kendisiyle çok dostane bir hava içinde yaptığımız görüşmede de atıfta bulunmuştuk. Dilerim Arınç'ın ifade ettikleri derhal hayata geçer; çünkü böyle bir gelişme, Türk ve Yunan parlamentoları arasındaki işbirliğini daha da pekiştirecektir."

"Kibar Ve Nazik Beyefendi"
Benaki gerek, geçen yıl Strasbourg'da tanıştığı ve "son derece kibar, nazik ve efendi" olarak gördüğü Ardınç'tan gerekse "kibar bir beyefendi" olarak tanımladığı Başbakan Erdoğan'- dan Ankara'yı ziyaret etmesi için iki ayrı davetiye aldığını, ancak çok istediği halde sırf "casus belli" nedeniyle bunu gerçekleştiremediğini söyledi. Bayan Benaki'ye "peki şimdi bu ziyareti gerçekleştirecek misiniz" yolundaki sorumuza Türkçe'de "inşallah" anlamına gelen "Pistevo Ne" yanıtını verirken "tabii bu ziyaretin gerçeklebilmesine yardım edecek unsurların yaratılması gerekir" dedi.

Hükümet: İnceleyeceğiz
Hükümet yetkilileri ise "Arınç'ın dile getirdiklerini inceleyeceğiz" demekle yetinirken, önümüzdeki hafta Ankara'ya gelecek olan Dışişleri Bakanı Petros Molivyatis "Türk-Yunan ilişkilerinin kalıcı bir düzelme yoluna girmesi için atılan bir adımdır" dedi. Ana muhalefet partisi PASOK'un lideri ve Yorgos Papandreu ise, "fevkalade olumlu bir gelişme" dedi. Yunan medyası ise, Arınç'ın sözlerini radyo ve televizyon haberlerinde ilk sıralarda duyurdu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA