Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Artık sadece yıldız

Alex tartışmasında 3 soru 3 cevap

Alex'in ayrılma sinyali veren açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bu yeni bir şey değil. Geçen transfer döneminde de Alex benzer açıklamaları yapmıştı. O zaman yönetim de Ocak'ta sözleşmeyi önüne koydu. Şimdi yine aynısını bekliyor. Kendini garanti altına almak istiyor. Bu sözler iyi bir profesyonelin açıklamaları. Emeğini en yüksek fiyattan satmak isteyen bir futbolcu olduğunu gösteriyor Alex. Kızmak ya da alınganlık yapmak çok doğru değil. Kendi dediği gibi çocuklarının ve ailesinin geleceğini düşünmek zorunda. Demek ki bu zamana kadar anılan "geleceği" kurtaracak maddi birikimi yapamamış!

Açıklamadaki "Şimdi işler biraz değişti" cümlesi neleri içeriyor olabilir?
Eskiden bu tip çıkışlarına anında karşılık buluyordu. Yönetimden, medyadan veya tribünlerden. Alex, Kasım ayından beri sözleşme isteğini yenileyip durdu. Muhtemelen de konuşmuşlardır. Ama beklediği teklif yok ya da bu teklif hiç olmayacak. Alex bu mesajı veriyor. Taraftara yaptığı bir çağrı bu. "Ben kalmak istiyorum ama onlar benimle anlaşmıyorlar, günah benden gitti" demek istiyor.

Takım kaptanlığı konusunda yönetim bir tasarrufta bulunabilir mi?
Dediğim gibi; bu sözler iyi bir profesyonele ait, bir takım kaptanına değil. Sezon sonu sözleşmesi biten tek futbolcu Alex de değil. Kimse böyle söylemiyor, sadece Alex bunun peşinde. Gerçek şudur; Alex iyi para kazanmak isteyen bir futbolcu. Bunu önce Fenerbahçe'den sağlamanın peşinde, sonra kim daha fazla verirse.
Yıllardır kulübü, formayı ne kadar sevdiğini, futbolu Fenerbahçe'de bırakmak istediğini, bıraktıktan sonra da hizmete hazır olduğunu belirtiyordu. Bu aidiyet duygusu, son açıklamasında yok. Para kazanmayı istemek ayıp değil. Birçok futbolcu bunu yapıyor zaten. Ama seni kaptan yapmışlarsa, farklı bir konumda olmalısın. Bana göre Alex bu özelliğini yitirmiştir. Sadece takımın yıldız oyuncusudur. Ama yönetim belki de sezon sonu yenileyeceği bir sözleşme düşünüyor. Bu nedenle radikal bir karar, ancak Alex ile devam etmeme gibi bir fikir varsa düşünülmeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA