Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Bedeli ağır oluyordu!

Gaziantep karşısında birinci dakikadan son ana kadar yüksek motivasyonla oynayan Fenerbahçeli futbolculara, Bucaspor önünde 'Nasılsa kazanırız' düşüncesi hakim oldu

* Gaziantep maçında yüksek konsantrasyonla oynayan Fenerbahçe'nin, Bucaspor karşısındaki görüntüsü tam tersiydi. Bunun sebepleri nelerdir?
Bu 'nasıl olsa kazanırız' düşüncesi Gaziantep maçı için geçerli değildi. Maçın o gün birinci dakikasından son dakikasına kadar takımdaki konsantrasyon üst seviyedeydi. Buca maçında ise 3-2'ye gelene kadar 'nasılsa kazanırız' düşüncesi hakimdi. Bunun bedeli de ağır oluyordu az daha. Buna benzer bir maçı Kadıköy'de Kasımpaşa maçında yaşamıştı Fenerbahçe. Gerçi o maçı da kazandı. Ama bir gerçek var ki; son 14 lig maçında 40 puan aldı Fenerbahçe ve hala matematiksel olarak şampiyonluğu garantilemediyse, bu da çok enteresan. Tüm lig tarihinde 14 maçta 40 puan alan başka takım var mı bilmiyorum? Varsa da zaten matematiksel olarak erkenden garantilemiştir o sene şampiyonluğu. Tabii bu olayın ilk sebebi, Trabzonspor'un da yarışın her anında içerde olması, başarılı olması. Zaman zaman tökezlemelerine rağmen toparlamaları. İkincisi ise Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörüyle geçiş döneminde, yani ilk yarıda fazla puan kaybetmesi.

* Kocaman Buca'da yabancı sıkıntısı olmamasına rağmen Stoch'u yine yedek bıraktı. Cristian'dan da hiç vazgeçmiyor. Bu tercihleri nasıl değerlendiriyorsunuz?
Özellikle Stoch, Galatasaray maçında oyuna girdikten sonraki etkinliği, diğer maçlarda da, özellikle Buca maçında devam etti. Hatta Gaziantep maçındaki golde ilk vuruşu Stoch yaptı. Direkten dönen topu Andre Santos tamamlamıştı.
Özellikle kapanan takımlara karşı çabukluğu, içeriye yönelmesiyle rakip savunmaların dengesini bozdu. Ancak Caner'in son deplasman performansı iyi olduğu için de, hocanın onunla başlaması doğaldı. Caner solak oyuncu olduğu için Türkiye'nin en çabuk savunma oyuncusu Erman'a karşı üstünlük sağlayamadı. Stoch sağ ayaklı olduğu için Erman'ın içine girip üstünlük sağladı. Tahmin ediyorum önümüzdeki hafta Stoch'la başlayacaktır. Aykut Kocaman'ın Selçuk'un sakatlığında Cristian'la başlaması doğal. Kendisi maç analizinde "İlk yarıda merkeze çok yük yaptık" dedi, doğru. İkinci yarı Mehmet Topuz daha fazla kenara çıkınca iki kenar beki de hücuma çıkınca, pozisyon zenginliği de oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA