Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAİT GÜRSOY

Eğitim dünyası Soma'nın yanında

Soma'da hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Böyle büyük bir acının yaşandığı bu günlerde, insanın hiçbir şeyden bahsedesi gelmiyor. Ülke olarak hemen bütünleştik. Her şeyi bir kenara bırakıp seferber olduk. 301 maden şehidi verdik. Ancak 77 milyonun da yaralı olduğuna şahit olduk. Eğitim dünyamız da yaralarımızı sarmak için hemen çalışmalara başladı. Bu konuyla ilgili birçok mail aldım. Bazılarını sizinle paylaşıyorum. Kısacası, haydi eğitim dünyamız Soma'ya el ver.
Yetim ve öksüzler için eğitimde fırsat eşitliği sağlayan Darüşşafaka Lisesi, Soma faciasında yaşamını yitiren madencilerin çocukları için fırsat kapısını açıyor. Cemiyeti, Soma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yanı sıra Manisa, Kütahya ve Zonguldak İl Milli Eğitim müdürlükleriyle bağlantı kurarak, babasını kaybeden ve Darüşşafaka'nın giriş koşullarını taşıyan öğrenciler hakkında bilgi talep etti. Bildiğiniz gibi bu yıl sınav 1 Haziran'da. Soma'da babasını kaybeden 4'üncü sınıf öğrencilerinin bu kadar taze bir acıyla, bu sınava katılması çok zor. Soma'da yaşamını yitiren vatandaşlarımızın geride kalan evlatlarına karşı, Cemiyet, bu yöre çocuklarına ileri bir tarihte sınav yapacak.
Milli Eğitim Vakfı (MEV), bu çocukları, hangi bölgeyi isterlerse yatılı ve pansiyonlu okullarda tüm giderlerini karşılayarak okutacağını, üniversite öğrencilerine de burs vereceğini açıkladı. Üniversitede okuyan gençler de MEV bursundan yararlanacak.
Türk Eğitim Vakfı (TEV), felaketin açtığı yaraların bir nebze olsun sarılması için elinden gelen desteği vereceğini belirtti. Kazada vefat eden veya çalışamayacak olan işçilerimizin ilk, orta, lise ve yüksek öğrenimdeki çocuklarına burs tahsis edilecek. Burslar, çocuklarımızın ve gençlerimizin öğrenimi boyunca sürecek.
Bu çocuklar için bir destek de Türk Eğitim Derneği'nden (TED) geldi. Öğrencilerin eğitim giderlerini karşılamak üzere bir kampanya başlatan TED, öz kaynaklarından da aktarım yapacağı bu nakdi yardımın yanı sıra TED Eğitim Gönüllüleri'ni de göreve çağırdı. Sadece evlatlarımızın eğitiminde kullanılmak üzere toplanacak tüm bağışlar, öğrencinin velisine derneğin burs sistemi dahilinde bir ödeme planıyla teslim edilecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA