Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Fazilet davası

AK Parti için yeniden yargılanma yolu açılırsa, Fazilet Partisi döneminde milletvekilliğim düşürüldüğü için ben de Anayasa Mahkemesi'ne müracaat edeceğim.
Bana isnat edilen suç, sanıldığı gibi Merve Kavakçı'yla birlikte Genel Kurul salonuna girmem değildi.
Zaten böyle bir suç da söz konusu olamaz. Vural Savaş'ın iddianamesinde adım, tek bir cümleyle birlikte anılıyordu. Bir toplantıda konuşurken "Gün gelecek başörtülü kadınlar hem üniversitelere girecek, hem kamuda çalışabilecek, hem de Meclis'te yer alacak" demiştim. Bu tek cümle sebebiyle, laikliğe aykırı odaklardan biri haline geldim ve milletvekilliğime son verildi; 5 yıllık yasak kapsamına girdim. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, benim davamda Türkiye'yi mahkûm etti.
AK Parti için yeniden yargılanma yolu açılırsa, belki Fazilet Partisi'nin kapatılması sonrası milletvekilliğini kaybeden Bekir Sobacı ve Merve Kavakçı'yla birlikte Anayasa Mahkemesi'ne başvurabiliriz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA