Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

İyi ki Ömer Dinçer kadının sorunlarını dert ediyor kendine!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, umut veren konuşmasıyla dün İstanbul'da yüzlerce kadının yüzünü güldürdü. En azından hükümetin kadın konusuna duyarlılığını daha çok hissetmek ve uygulamadaki yetersizliklerin bilinmesine rağmen ufukta bir umut görmek güzel.
Biliyoruz ki kamuda kadın istihdamına yönelik fırsat eşitliği bakanlar tarafından sık sık dile getiriliyor.
Dün Ömer Dinçer'den bu konuda çıkarılan kanun, yönetmelik ve düzenlemelerinin uygulamasını izlemek üzere tüm bakanlıklarda müsteşar yardımcısı seviyesinde bir görevlendirme yapılacağını duyduk.
Neticede bakanın da söylediği gibi düzenlemeler hızla yapıldı yapılmasına da uygulamada henüz bir arpa boyu yol alınamadı. İzleme işi bir an önce başlarsa sanırım çok iyi olacak.
Ömer Dinçer artık bu konuda atılan adımların raporlanacağını, cinsiyet eşitliğine ilişkin hükümlere uyulup uyulmadığının tespit edileceğinin altını kalın çizgilerle çizdi.
Aslında Türkiye Kadın Girişimciler Derneği'nin (KAGİDER) düzenlediği 2. Uluslararası Kadın Girişimcilik ve Liderlik Zirvesi'nde işgücünde kadına ilişkin umut veren ve mutsuz eden rakamlar ard arda sıralandı.
Ne yazık ki Ömer Dinçer'in ağzından duyduk ki erkeklerde yüzde 16 iken, genç kadınlarda işsizlik oranı yüzde 22. Ve Türkiye'de kadının iş gücüne katılımı, İspanya, Portekiz ve Güney Kore gibi ülkelerin üçte biri seviyesinde.
Umarım Ömer Dinçer'in 10 yıllık süre içinde yüzde 35'e çıkarabileceklerini varsaydıkları kadınların iş gücüne katılım oranına çok daha çabuk ulaşırız. Ne de olsa, Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen'in de hatırlattığı gibi halen Türkiye'de yüzde 26 seviyesinde olan kadınların iş gücüne katılım oranı Avrupa ülkelerinde yüzde 59, OECD ülkelerinde ise yüzde 62 gibi çok yüksek seviyelerde.
Peki girişimciler arasında kadınların oranı nasıl yükselecek? Öğreniyoruz ki girişimci kadınların oranı Türkiye'de yüzde 15'lerde, AB ülkelerinde ise yüzde 28'lerde.
Hükümetin kadın istihdamıyla ilgili özel teşvik politikası, geçen yıl 59 bin genç kadının istihdam edilmesine imkân sağlamış. Bu rakamların daha da artması kadına yönelik net politikaların hızlıca belirlenip, kadınlara duyurulmasına bağlı kuşkusuz .
İyi ki Bakan Ömer Dinçer, kadının sorunlarını kendine dert edinebiliyor ve kadının iş hayatında önünü açacak kreş ve gündüz bakım evi gibi hayati konularda iş yerlerini denetlemeyi bir görev biliyor.
Umuyorum Dinçer söylediklerinin arkasında durup, bu konuda devletin ciddi olduğunu kamuoyuna uygulamalarla gösterir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA