Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Modanın renkleri uçuşmaya başladı

İstanbul bu hafta moda dünyasının önemli isimlerini ağırlıyor. Önceki akşam, İstanbul Modern'de, Dice Kayek markasının yaratıcısı Ayşe ve Ece Ege kardeşlerin, 'Kontrastlar Kenti İstanbul' isimli sergisinin açılışına uğradım. Hem Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve AB'den Sorumlu Devlet Bakanı Egemen Bağış açılışa gelmişti hem de müze oldukça kalabalıktı.
İstanbul Modern, bir biri ardına ilginç sergilere ev sahipliği yapıyor. Ayşe ve Ece Ege, İstanbul'un sembollerini ve yüzlerini kullanarak 26 kıyafet tasarlamıştı. Ben Kontrastlar Kenti İstanbul sergisini aylar önce ilk kez Paris'te tarihi Ritz Oteli'nde yapılan bir sergide gezme fırsatı bulmuştum. Dolmabahçe Sarayı'nın kış bahçesinin dantellerinden, İstanbul'un kumrusundan ve gece hayatından esinlenilerek yapılan kıyafetleri çok beğenmiştim. İstanbul Modern'de bu kez her kıyafetin yanında, temayla ilgili bir metin de yer almış ve bu metinleri de ünlü yazar Elif Şafak yazmış. Sanırım hem bu sergi hem de Hüseyin Çağlayan'ın sergisi İstanbul Modern'de sıcak yaz günleri olmasına rağmen büyük hareketlilik getiriyor.
Aynı zamanda İstanbul'da moda haftası bugünlere denk düştü. Londra'da üst üste 'en başarılı genç modacı' seçilen Bora Aksu, prenseslerin yoğun ilgisini çeken Atıl Kutoğlu, ışık oyunlarıyla defilesini daha da ilginç yapan Arzu Kaprol ile ilerleyen moda haftası Bahar Korçan, Özlem Süer, genç tasarımcı Gamze Saraçoğlu gibi modacıların defileleriyle devam edecek ve cumartesi günü kapanış partisiyle sona erecek. Sanıyorum İstanbul, moda dünyasında kendisine çizdiği yolda yavaş ama sağlam adımlarla ilerliyor. Gerçekten tasarımcılar yetenekleriyle büyük dikkat çekiyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA