Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

24 saat çalışan fabrika!

Üretimin hiç durmadığı bir fabrikayı ziyaret ettik Malatya'da. Çalık Grubu şirketlerinden Çalık Denim markasının sahibi GAP Tekstil, Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük tekstil fabrikası.
Öyle ki Elazığ-Malatya arasını yani 100 kilometreyi her gün bu kumaşlarla kaplayabilirsiniz.
GAP Tekstil'in üretim kapasitesi yılda 40 milyon metre. Bu da her yıl Ekvator'un çevresini dolaşacak kadar uzunlukta kumaş üretiliyor demek. Haliyle fabrikada üretim hiç durmuyor.
GAP Tekstil'in yöneticileriyle tesisleri gezerken, üretimden gelen sese kulak kabartıyoruz. Başta GAP Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cüreoğlu olmak üzere şirketin yöneticileri ağız birliği etmişcesine, "Bu sesi duymazsak mutlu olmayız. Bu ses fabrikada her şeyin yolunda gittiğinin sesi" diyorlar.
Denim fabrikasında üretimin sadece yüzde 5'i gabardin, geri kalan denim.
Pamuğun önce ipliğe ardından da kumaşa döndüğü tesislerden yılda 100 milyon dolar ihracat yapılıyor. GAP Tekstil'in iç piyasa cirosu da 150 milyon lirayı buluyor. Diesel, Replay, Benetton, Wrangler ve Ann Taylor gibi ünlü markalara ihracat yapan grup araştırma geliştirmeye de özel önem veriyor.
Tekstil sektöründeki 7 araştırma- geliştirme merkezinden biri GAP Tekstil bünyesinde. Cüreoğlu, mühendislerin yanı sıra teknik ve meslek lisesi mezunlarından oluşan 75 kişinin çalıştığı Ar-Ge merkezinde yeni kumaş ve iplik ve boyama sistemleri geliştirdiklerini ve TÜBİTAK ve sanayi odalarıyla işbirliği yaptıklarını söylüyor. Bin 500 kişinin çalıştığı ve 150 kadın çalışanını gece vardiyalarına koymayarak pozitif ayrımcılık yapan bu tesislerin 2013-2014 yatırım programının da 20 milyon dolar olduğunu öğreniyoruz.
Çalık Grubu, Ahmet Çalık'ın babası duayen tekstilci Mahmut Çalık'ın şirketi Anatekst ile birlikte Malatya'da 4 bin 500 kişiyi istihdam ediyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA