Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Suriyeli sanatçının masal şehirleri İstanbul Modern'de

Ağır gündemden soluklanmak isteyenlere İstanbul Modern'in 10'uncu yılı şerefine açılan "Komşular-Türkiye ve Çevresinden Güncel Anlatılar" sergisi ilaç gibi gelecek. Dün sabah serginin sponsoru Eczacıbaşı Holding'in CEO'su Erdal Karamercan, İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı ve müze yöneticileri ile müzede buluşup sergiyi dolaştık.
17 ülkeden 35 sanatçının eserlerinin yer aldığı sergide Suriyeli sanatçı Adib Fattal'ın çocukluğunda hayal ettiği masal şehirlerin güzelliğine hüzünle baktım. Bir insanlık trajedisinin yaşandığı Suriye'den önceki gün sızan adeta vahşetin belgelendiği 11 bin kişiye ait 55 bin fotoğrafı düşünüp, Suriye halkının korkunç kaderine isyan ederken, Fattal'ın havada süzülen kentleriyle birkaç dakikalığına da olsa bambaşka bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Sanatçıya ait yerleştirmeyi The Museum of Evreything yapmış. Demem o ki ne yapın edin, İstanbul'da şimdi değilse bile okullar yarı yıl tatiline girince çocuklarınızı kapın ve İstanbul Modern'in yolunu tutun. Pişman olmayacaksınız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA