Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

CHP'nin zihin haritası

Parti Meclisi Üyesi Binnaz Toprak'ın "Hükümet ekonomiyi iyi yönetti, zenginlik arttı" sözleri, CHP'de farklı bir "endişeler" doğurmuşa benziyor.
"Din ve muhafazakârlık ekseninde ötekileştirilenler" araştırmasıyla ünlü Toprak'ı, CHP'nin diğer sözcülerinden ayrıştıran görüşünü dün okurlarla paylaşmıştım. Toprak; "Türk halkının en büyük sorunları her seferinde, bütün araştırmalarda ekonomi kökenli çıkıyor" diyordu.
Arayıp görüşünü bildiren bazı CHP'li siyasetçiler, Toprak'ın bu tezine katılmadığını vurguluyor. Temel yaklaşım, ana muhalefetin, halkın karşısına ekonomi ağırlıklı bir seçim programıyla çıkmasının gerekmediği yönünde.
Savundukları şu; "hangi parti, iktidarın karşısına, parti programıyla çıkıp seçim kazanmıştır? Halk, iktidardan bıkar ve umut haline gelen bize yönelir."
Yaklaşım bu olunca, "Endişeli Modern" Binnaz Toprak'ın işaret ettiği "halkın en temel sorunlarının ekonomi kökenli çıkıyor olması" tespiti, CHP'de karşılık bulamamış gibi görünüyor.
Nitekim gerek CHP sitesinde gerekse şu anda incelediğim ve Ekonomi adlı resmi dergilerinde, "alternatif" üretmek yerine sadece; "söylenmek", "şikâyet" ve bolca "sorun envanteri" bulunuyor.
"Hükümetin göremediği en büyük sorun"
olarak "işsizlik" derginin kapağına taşınmış ancak somut herhangi bir istihdam yaratıcı projeye yer verilmemiş.
Ana tez; AKP'nin ekonomi karnesini değerlendirmek ve Toprak'ın aksine her icraata "sıfır" vermek olunca, halkın karşısına çözüm ile çıkmak, unutulmuş.
Ancak dün konuştuğum CHP'lilerin gerek üslup ve gerek seçtikleri kelimeler üzerinden aklımda kalan şu; CHP'nin zihin haritasında çözüm üretmek yok. Zira zihinleri; bunu reddediyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA