Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

"İstanbul'a borcum var" diyen işadamı

Davet yerleri farklı olsa da simalar hep aynıdır... Jet sosyetenin değişmez bir davetli listesi vardır. Değişmez desek de, her dönemin bazı yıldızları o listeye girer. Ancak önemli olan listeye girmek değil, yerleşmektir!.. Başbakan Erdoğan'ın yakın dostu ve işadamı Remzi Gür'ü Rahmi M. Koç Müzesi'ndeki jet sosyetenin içinde görünce şaşırdım. Projesini dinleyince kendi kendime, "Remzi Gür, bu listeye yerleşecek" dedim
Deniz dedektifliğine soyunmuş DenizTemiz TURMEPA, destekçilerine teşekkür için davet vermişti. Davete ev sahipliği yapan müzenin kurulduğu yer de amacı anlamlı kılıyordu. Zira, bir dönemin çamur deryası Haliç canlanmış, kıyısına da müze kurulmuştu.
Yani müze, ölü bir denizin nasıl canlandırıldığına şahitlik ediyordu.

***

Davet, müzenin kıyısına demir atmış emekli, tarihi Fenerbahçe Vapuru'ndaydı. Davette kimler yoktu ki...
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu
, ev sahibi Rahmi M. Koç, DenizTemiz TURMEPA Başkanı Tezcan Yaramancı, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ve tekmil-i birden armatörler oradaydı. Her türlü ortama giren bir meslek grubunun üyesi olarak listeleri ve simalarını az çok tanıyoruz. Jet sosyetenin ağırlıklı olduğu bir davete katılarak listeleri delen işadamı Remzi Gür herkesi şaşırttı. Bilen bilmeyene anlattıkça etrafındaki halka da genişledi... Şöyle bir topluluğu aralayıp Gür'e "Nasılsınız?" diye sordum, ayaküstü de olsa sohbet ettik. Böylece İstanbul'un Gür aracılığıyla bir müze daha kazanacağını öğrendim.
***

Remzi Gür, iki yıl önce holdinginin merkezini Londra'dan İstanbul'a taşımış. Mega şehre karşı bir sorumluluk duyuyor olmalı ki, "Hat Müzesi" kuruyor. Detaylı bilgi vermek istemedi. Ben de üstelemedim. Ama enerji diplomasisini yakından izleyen bir gazeteci olarak hemen "Irak doğalgaz" yolculuğunu sordum. "Kuzey Irak gazını Türkerler ile birlikte taşıyacağınıza ilişkin haberler yapıldı. Gerçekten bu işe ortak oldunuz mu?" dedim.
Güldü... "Kim böyle büyük bir işi almak istemez ki! Keşke denildiği gibi olmuş olsaydı. Ama gerçekten burada yokuz" dedi.
Kıyıdaki Fenerbahçe Vapuru, bugüne kadar ünlü-ünsüz binlerce kişiyi taşıdı. Bakalım Remzi Gür'ü Haliç'ten nerelere taşıyacak!..
Unutmadan...
Yoğunluktan dolayı bir hafta sonra daveti kaleme aldım.
Remzi Gür'ü tanıyamayan, tanımak için çaba göstermeyen gazeteciler gelecek adına beni kaygılandırdı!..

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA