Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Federasyon sabunlu suyla yıkanmalı, telle ovulmalı!

Dürüstlüğüne diyeceğimiz yok! Saygılı, vefalı. Her şeyden önemlisi rakamların efendisi. İyi bir mali müşavir. Para yönetimini bilir. Küçük bir semt hastanesi Acıbadem'in hisselerini satın alıp bir dünya markası yaratması bunu göstermiyor mu?.
İş ve spor insanı Mehmet Ali Aydınlar, ne yazık ki pek çok alanda gösterdiği başarıyı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanı olarak gösteremedi.
Şike sürecini doğru yönetemedi. 15 kişiden oluşan TFF yönetim kurulunda kimseye güvenmedi. Herşeyi iki kişiyle müzakere etti. 12 yönetim kurulu üyesine ne görev verdi, ne de bilgi. Bu tavrı futbolda sistemi kilitledi.
Fenerbahçe camiasını karşısına aldı.
Kurumsallaşma ve bağımsız denetim adına tek adım atmadı. Futbol Üst Kurulu gibi çok temel bir konuyu gündemine almadı. Aydınlar'ın gelgitlerle dolu, şeffaf olmayan sekiz aylık TFF Başkanlığı üniversitelerde ders olarak okutulur!

***

TFF özerk bir kurul!
Futbolun BDDK'sı. 400 çalışanı var. KDV hariç 360 milyon dolarlık yayın gelirinin yüzde 10'una sahip. Yıllık bütçesi 250 milyon lira. Fakat burayı kim denetler? Çalışanlar ne kadar maaş alır? Bilinmez. Çok tartışmalı yeni Türk Ticaret Kanunu bile KOBİ'lere internet sitesinden bütün rakamları yayınlama zorunluluğu getirirken, TFF'de kimin eli kimin cebinde, belli değil.
Böyle özerk kurul olur mu? Kapalı kapılar arkasında batık futbol ekonomisi yönetilir mi?
***

Aydınlar döneminde yönetimden üç isim, Esas Holding Yönetim Kurulu üyesi Erhan Kamışlı, Güreli Yeminli Mali Müşavirlik ve Baker Tilly International'ın Türkiye Temsilcisi Hüsnü Güreli ile daha sonra istifa eden Koç Allianz Sigorta Yönetim Kurulu üyesi Kemal Olgaç, dünyanın iki büyük danışmanlık şirketinden biri olan Accenture ile anlaşma imzalayıp değişim için start verdi. Haberiniz var mı?
Özel hukuk hükümlerine tabi TFF'ye çok acil el atılmalı!
Verimsizlik diz boyu. Çalışanlar yetersiz. Adı biz de saklı bir yönetim kurulu üyesi diyor ki "Burası sabunlu su ile yıkanmalı, telle ovulmalı!"
***

Tablo bu kadar karamsarken Kulüpler Birliği, 27 Şubat'ta yapacağı seçimli genel kurul öncesi toplandı. İki dil bilen başkan arıyor.
Kulüpler Birliği yöneticileri bir araya gelince plan, program, strateji konuşmak yerine galiba "geyik" yapıyor. Oysa yakında 2001'deki batık bankalar gibi batık takımlar göreceğiz.
Tünelin ucunda ışık yok.
O yüzden geçiş dönemine Teknokratlar Federasyonu damga vurmalı. Federasyonu bağımsız başkan temizler!..

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA