Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Kuzey Kıbrıs'ta müzakereci krizi

Kuzey Kıbrıs'ta UBP Kurultayı Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Başbakan İrsen Küçük'ü karşı karşıya getirdi ve kılıçlar çekildi.
AB ile açılan yeni döneme uygun bir siyasi aklın Kuzey'de devreye girmesi için Türkiye açıktan Başbakan İrsen Küçük'e destek veriyor. Ancak, Kuzey'in eski siyasi elitleri ellerindeki iktidar olanaklarını bırakmak istemiyor.
Bu nedenle kurultay ekseninde yaşanan gerilime bu kez "müzakere yetkisinin cumhurbaşkanında olması gerekmiyor" tartışması eklendi.
Ortada KKTC Meclisi'nin veya herhangi bir kurumun müzakereyi kimin yürüteceğine dair bir kararının olmaması da tartışmayı alevlendirdi.
Ayrıca Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkan Adayı Nikos Anastasiadis'in, seçimleri kazanarak başkan seçilmesi halinde müzakerelere kendisinin katılmayacağını açıklaması da konunun Kuzey'de de ele alınmasını haklı hale getirdi.
Pazar günü yapılacak kurultaydan çıkacak sonuç, her ihtimalde "Müzakereci kim olacak?" sorusunu gündeme getirecek.
Bu da Kuzey Kıbrıs'ta siyasi gerilimin kısa sürede bitmeyeceğine işaret.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA