Türkiye'nin en iyi haber sitesi
REFİK ERDURAN

"Kontrol"

Şamil Tayyar "Bize balans ayarı yapılmak istendi" dedi.
Balans denge demektir. Yani, iki yanda ölçü tutturmak.
Uzadıkça Türkiye'ye ciddi zarar vermeye başlayan çalkantıyı da bir ölçü kaçağı tetikledi. Yeşili koruma amacıyla çim üstünde uykuya dalmış insanlara gaz savaşı açılıp çadırları yakıldı. Polisi adam -pardon, kız da- dövmekle resmen görevlendirme gibi rezaletler ayıbın devamı...
Şimdi, buna karşı patlayan haklı tepkinin de ölçüsü kaçmakta. Protestoculara zeytin dalı uzatıldı; temsilcileri ilk temasta meşe sopası gösterdi.
"Gezide alışveriş merkezi yapılmasın" anlaşılır bir istek. Ama üçüncü köprüden vazgeçilmesinin o listede yeri var mı? Hele hele üç valinin sorgusuz sualsiz azledilmesi...
Kazan kaldıran yeniçeriler kızdıkları paşaların kellelerini alırdı hükümdardan. Bu talep de tek adamlığa heveslenmemesi istenen başbakanı padişah yerine koymak olmuyor mu?
En şaştığım, bir kesimin Batı ile ilişkiler konusundaki tutarsızlığı. Hem bağımsızlığımızı savunur görünüyor, sırasında yöneticilerimizi Batı piyonu olmakla suçluyor, hem de Batı bizi kafakola almaya kalktığında onunla el ele veriveriyor.
Duyduklarımıza değil, gördüklerimize dayanarak tartışalım. Benim kulisini izleyerek çok iyi bildiğim bir konu var: Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi sorunu. Başbakan yurt dışına gitmeden televizyonda Fatih Altaylı ile saatlerce konuştu. Arada istemezük diye harabeye döndürülmüş o binanın yerine 3 bin kişilik salonlu, örnek donanımlı yenisinin yapılacağını, adının da yine AKM olacağını anlattı. Ayrıca, yeni bir cami karşısında ünlü kilisenin önünün açılacağını söyledi. Devletimizin bütün dinlere eşit mesafede durduğunu dünyaya kanıtlayacak harika bir görüntü olur.
Aynı akşam 21:00 haber bülteninde "Erdoğan neler söyledi?" sorusuna BBC Türkiye muhabirinin yanıtı: "Atatürk Kültür Merkezini yıkıp cami yapacak."
Ertesi akşam France24 yayınındaki söyleşide tıpatıp aynı iddia: "Atatürk adını taşıyan kültür merkezi cami yapmak için yıkılıyor."
Daha sonra da Batı'nın birçok borazanında Belçika radyosunun "Erdoğan'dan göstericilere parkta asma tehdidi" palavrasının Amerikan CNN sitesinde sergilenmesi gibi türlü asparagaslar...
Ne oluyor?
Yıllar önce BBC'nin "Hard Talk" programında "Türkiye kontrolden çıkıyor mu?" sorusu dillendirilmişti de, "Siz Türkiye'yi tasma kayışınıza takılı ülke mi sanıyorsunuz?" diye mesaj çekip özür yanıtı almıştım. Ama dikilmemizden hoşlanmayan Batı'nın "kontrol" denemesi sürüyor.
Özgürlükçü geçinenlerimiz o çabaya ortak olmamalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA