Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

Hürriyet'e cevap değil tavsiye

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu dün SABAH'ı hedef alan bir yazı yayınladı. Kendi imzasıyla.
Bizi gündemi değiştirmeye çalışmakla suçluyor.
Soma faciasının "İlk gününde, saatlerinde kıdemli yazar ve muhabirlerini alana yollamak"la övünüyor.
Soma'ya gönderdiği o kıdemli yazarlardan birinin bir TV programındaki korkunç ifadelerini duymuş olsa, herhalde o yazıyı kaleme almazdı.

***

Gelelim, Berberoğlu yönetimindeki Hürriyet'in kamuoyu nezdindeki imajına.
Gezi'den 17 Aralık'a, MİT darbesinden Soma faciasına kadar şu son birkaç yılda Türkiye'de toplumsal travmalara yol açan tüm olaylarda Hürriyet marjinal grupların peşine takılmadı mı?
Sırf muhalefet olsun diye birkaç yüz, bilemedin birkaç bin tirajlı uçuk gazetelerin haberlerini mal bulmuş mağribi gibi sayfalarına taşımadı mı? Denize düşen yılana sarılır misali.
Enis Berberoğlu'nun yazısında kullandığı ifadeyle, "Medyanın hükümete yeminli muhalif bölümü"nün saflarında, hem de en ön saflarında yer almadı mı? Gönüllü olarak. Seve seve. Yıllardır.
Salt iktidara muhalefet edebilmek, sırf hükümeti örseleyebilmek için her türlü yalana, iftiraya, entrikaya, manipülasyona sadece kapılarını değil, sayfalarını da ardına kadar açmadı mı?
Paralel Yapı'nın medyasıyla kol kola girip 17 Aralık sürecinde adeta Gülenciler'in misyonerliğine soyunmadı mı?
***

Biz SABAH olarak, Hürriyet'in Türk medyasının güçlü bir parçası olmasını istiyoruz.
Çünkü SABAH olarak bir rakibe ihtiyacımız var.
Hürriyet yara alırsa, SABAH da bundan zarar görür.
Zira ikimiz "Ana akım mecra"yı veya "Merkez medya"yı oluşturuyoruz.
"Ana akım mecra"nın veya "Merkez medya"nın iki kolundan biri körelirse, öbürü de aşırı yüklenmeden, aşırı baskıdan mutlaka olumsuz etkilenir.
Biz SABAH olarak, Hürriyet'in Türk medyasının güçlü bir parçası olmasını istiyoruz; ama güçlü olmanın, güçlü kalmanın yolunun dürüst, ahlaklı, erdemli, etik, objektif, vicdanlı bir yayın çizgisinden geçtiğini de meslektaşlarımıza hatırlatmak gereğini duyuyoruz.
Hürriyet, yalan-iftira-entrika- manipülasyon halkalarından oluşan zinciri koparmalı; sadece ayağında değil, yüreğinde de çöreklenmiş olan o prangayı söküp atmalı.
***

Hürriyet yönetiminin bu yazıyı bir dost tavsiyesi olarak değerlendireceğini umuyorum.
Ve şimdilik... Onları "Müstahak", "Asıl darbe şimdi başlıyor" gibi zıvanadan çıkmış yazarlarıyla baş başa bırakıyorum.
Son sözüm budur!


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA