Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Kontrollü oyun farkı

Zirve ile puan farkı çok olmasına rağmen Beşiktaş, ligdeki kalan diğer maçlarını dördüncülük hedefi ile dün Antalyaspor karşısında oynadığı gibi oynamalı... Çünkü hedefiniz kalmadığı zaman öylesine oynamak bu tür takımların en büyük bir handikabıdır... Beşiktaş, daha önce çıkardığı oyunlara nazaran Antalyaspor karşısında çok farklıydı. Schuster'in takımı, alışılanın aksine önde basıp tempolu oynamayı değil, rakibi orta sahada karşılamayı tercih ederek, saha kontrolünü sağlamaya çalıştı ve dengeli oynayarak amacına ulaştı. Bu tip oyun yapısı, kazanmak anlamında gerçekçi görünen oyunlardır. Bu tür oyunlarda pozisyon zenginliği çok fazla olmaz ama özellikle pozizyon vermeme konusunda daha başarılı olursunuz ve sonuca daha kolay gidersiniz... Hep söylediğim üzere, Beşiktaş bu oyuncu tipleri ile doksan dakikanın büyük bölümünde baskılı oyunu oynamakta zorlanıyor... Bunun olumsuz sonuçlarını daha önce oynadığı maçlarda çok yaşadı. Oyunun bir bölümünde çok baskılı oynayabilirsiniz ama oyunun büyük bölümünde dengeli oynamak Beşiktaş'ın bu kadrosuna çok daha uygun. Beşiktaş'ın dünkü kontrollü oyununu sağlayan en önemli faktör ise Simao ve Queresma'nın top rakibe geçtiğinde orta sahaya gelerek pozisyon almalarıydı. Bu oyun, tabii ki taraftarların tercih edeceği zevk veren bir futbol değildir ama kazanmak için uygulanmalıdır.

NECİP'E ŞANS VERMEK LAZIM
Dün akşam beş yabancı ile sahaya çıktı Beşiktaş... Fernandes oynamadığı zaman niye alındığı önemli bir soru işareti oldu. Çünkü kiralık alınan bir oyuncuyu kullanabileceğiniz tek dönem şu önünüzdeki üç ay... "Eğer ben gelecek yılın takımını yapıyorum, Fernandes gelecek yıl bu takımda olmayacak" diyorsanız mantıklı olabilir ancak bir şekilde Fernandes'i kullanarak, neler verebileceğini görmeniz faydalı olabilir... Tabii ki Necip gibi genç oyunculara da şans vermek ve onların devamlılığını sağlamak da önemli. Çünkü bu tip genç oyunculardan takımın konumu ve yeri ne olursa olsun, en yüksek performansı yine alırsınız...



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA