Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Medyanın utancı!..

'PROF. Dr. Ali Gürlek'ten bir mektup aldım. Yorum yazacak yüzüm yok. Bu yüzden aynen yayınlamakla yetiniyorum.
"Geçen ay Rio de Janeiro'da 2500 cerrahın katıldığı Uluslararası Estetik Plastik Cerrahi kongresi vardı.. İlk gün livesurgery denilen dünyaca tanınan kişiler tarafında canlı ameliyatlara ayrılmıştı.
Seçilen hekimlerden biri de Prof. Dr. Onur Erol'du. Dr. Erol kendi geliştirmiş olduğu Türk Lokumu tekniği ile burun ameliyatı yaptı ve seyreden herkes hayranlıkla izledi.
Bu Türkiye'de plastik cerrahi ve cerrahların ulaştığı noktayı göstermesi bakımından çok önemlidir. Benim bilgilerime göre (Gazi Yaşargil hariç) diğer ülkelerden hiçbiri ülkemizden hiçbir doktoru (plastik cerrah veya diğer tıp branşlarından bir hekim) davet edip canlı yayında ameliyat yaptırmamıştır.. Ancak gelin görün ki; olayı televizyonlardan sadece atv verdi. Basında da Kelebek ekinde köşeye sıkışmış, küçük bir Brezilya haberi şeklinde görüldü. Buna ben çok üzüldüm.
Günümüzde manşete taşınan manken, televole haberlerinden çok daha önemli olmalıydı, en azından basın daha fazla yer verebilirdi. Bilimselliğin, bilim adamlığının bu ülkede hiç de önemli olmadığını görmek beni çok üzdü. Konuyu size yazmak istedim."

***
Bir not da Gaziantep'ten, Dr. Coşkun Erçel'den almıştım, mart ayında.. Arşivimde duruyordu. Onu da ekleyeyim bari.. Ondan da medyanın haberi olmamıştı..
"Her yıl mart ayında Dallas'da dünyanın bir numaralı rinoplasti toplantısı yapılır. Bu toplantıya konuşmacı olarak dünyanın önde gelen sayılı plastik cerrahları davet ediliyor. Bu yıl, Amerikalı ünlü plastik cerrahların dışında dünyadan, bakınız Avrupa filan demiyorum, dünyadan sadece ve sadece Onur Erol Hoca konuşmacı olarak davet edilmişti. Bu toplantıda Onur Hoca'nın nasıl bir misyoner gibi Türkiye'nin tanıtımına katkıda bulunduğunu, Türk Lokumu yöntemiyle yaptığı rinoplastilerin (Burun) nasıl dünyanın her tarafından gelen katılımcılar tarafından büyük bir hayret ve beğeni ile izlendiğine Türkiyeden iki plastik cerrah arkadaşımla birlikte yakından tanık olduk. Onur Hoca'nın her oturum sonrasında katılımcılar tarafından coşkuyla alkışlandığını büyük bir gururla izledik."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA