Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bodrum'da sorunların çözümü..

Mikanos denen yer, Ege'nin ortasında Allah'ın unuttuğu bir kayalık. Yani resmen kayalık.. Bir saksı alıp çiçek yetiştirmek isteseniz, o saksının toprağını Atina'dan getirmeniz gerek. Adamlar taşıma toprakla, dağı bağ yapmışlar. Mikanos bugün dünyanın en ünlü turizm merkezlerinin başında geliyor..
Hayır.. Eşcinseller Adası olduğundan falan değil.. O devirler geçti. Eşcinsellerin artık başbaşa rahatsız edilmeden tatil yapmaları için Mikanos'a taşınmalarına gerek yok. Dünyanın hemen her yeri onlara açık..
Peki nedir, Mikanos'u böylesine cazip yapan şey?.
Birincisi.. Harika bir eğlence merkezi..
Turizm denen şey artık, kum ve güneş değil.. O da her yerde var.. Turizm, artık eğlence.. Mikanos'ta günün her saatinde, yani 24 saat devamlı eğlence var. Günün hangi saatinde canınız çılgın bir disko ritmi ile tepinmek istiyorsanız, size bir adres veriyorlar.. "Falanca plaj.."
Öğleden sonra gidiyorsunuz.. Plaj eğleniyor.. Ortada bir ahşap pist, ya da iskele.. Kenarda müthiş bir DJ.. Ve bu ritmle çılgınca dans eden gençler.. Bazıları resmen floor show yapıyorlar. Yani dans gösterisi.. Biraz soruşturuyorsunuz. Aynen öyle.. Onlar profesyonel.. Hem şov yapıyor, hem de insanları dansa teşvik, tahrik ediyorlar. Hatta yalnız olduğunuzu fark ederlerse, gelip elinizden tutup kaldırıyorlar. Eğlenmek mecburi mi?.. Tabii.. Dünya güzeli bir Yunan kızı şezlongunuzun yanına gelip "Hadi" diyorsa size, mecburi olmaz mı?.
Akşam üzeri yorgun argın otele döndüğünüzde "Ne eğlendim, ne eğlendim" diyorsunuz. Geliyorsunuz ülkenize.. 2 sene "Yahu Mikanos'ta ne eğlendim" diye anlatıyorsunuz.. Her anlattığınızda on kişi hevesleniyor gitmeye.. İkisi de gidiyor mutlak..
Sadece gündüz mü?. Hayır.. Akşam üstü partileri var, güneş batarken.. Gece partileri var.. Gece yarısı partileri var.. Sabaha karşı, güneşi doğuran partiler var.. Hepsi çılgın.. Ama hepsinin yeri ayrı.. Adresi ayrı..
Peki ben?..
Öğleden sonraki çılgın partiye katıldım. Akşam üzeri, çok romantik müzik yapan bir sahil kulübünde mohitomu içtim.. Akşam yemeğini gene çok güzel Yunan müziği yapan bir tavernada hallettim. Etrafta dünyanın her çeşit mutfağından restoranlar dolu.. Çin.. Meksika.. İtalyan.. Balık.. Et..
Saat bire doğru da otelime döndüm.. Çıt yoktu civarda.. Odamın pencereleri sonuna kadar açıktı ve duyduğum ses sadece yaprakların hışırtısıydı.
Mikanos'ta ayni anda sessiz yer vardı. Romantik, akustik müzik yer vardı, çılgın diskolar vardı.. Sizin keyfiniz o gece, o saatte hangisini seçerse..
Bütün bu işler olurken ödediğim paraların hepsi aklı başında, tatile çıkan hemen herkesin ödeyebileceği şeylerdi..
Kent merkezine uzak otelimden akşam yemeği için şehre inerken resepsiyondan taksi istedim. "Kaça gider" diye de sordum.. "5 euro" dedi.. Gittik. 5 euro yazdı gerçekten.
Dönüşte şöföre oteli söyledim.. "İki yol var, hangisinden gidelim" dedi.. "Hangisi manzaralıysa" dedim.. Gidiyoruz.. Taksimetre 10 euroya geldi. Hâlâ gidiyoruz. İçimden "Adam bizi dolaştırıyor" dedim.. 12.80 yazıyordu ki, otelin önüne geldik.. Laf olsun diye "Kaç para borcumuz" dedim.. "5 euro" dedi.. Taksimetreyi gösterdim şaşkınlıkla.. "Onu mecburen açıyoruz. Trafik çevirir de taksimetre açık değilse ceza yazıyor. Sizin otelle şehir arası 5 eurodur. Biz geze geze geldik" dedi, Yunanlı..
"Akşam üzeri 5 euro idi, şimdi gecenin bir yarısı" dedim.. "Bizde gece tarifesi yoktur" dedi..
Anladınız mı Mikanos'un sırrını..
24 saat eğlence var, isterseniz.. 24 saat tam sessizlik içinde dinlence de var, onu seçerseniz.. Yönetim ayarlarmış.. Her plajın 135 desibel müzik yapacağı saatler belli.. Kimisi öğlen ikide, kimisi sabahın dördünde..
Fiyatlar her yerde makul.. Kimse kimseyi kazıklamıyor. "Bura lüks" diye 30 liraya lahmacun satan yok..
Taksiler sizi adeta taksiye binmeye teşvik ediyor.. Gerekirse sizi değil, kendilerini kazıklıyorlar, 12 yazarken dahi, 5 isteyerek..
Şimdi siz olsanız Mikanos'a gitmez misiniz?. Bir daha, bir daha gitmez misiniz?.
Dahasını sorayım.. Yunan, vizeyi kaldırsa.. "Türkler gelin" dese.. Tatilinizi Bodrum'da mı, Mikanos'ta mı yaparsınız?.
Bodrum bir dünya cenneti.. Her köşesi ayrı bir güzellik.. Dünyanın en güzel meyve ve sebzeleri oracıkta yetişiyor. Yediğiniz her şey o gün dalından koparılmış.
Mikanos bir kayalık. Herşeyi ithal. Manzara falan yok. Bak Allah bak, deniz..
Buna rağmen tatilinizi nerde geçirirsiniz, vize olmasa, Bodrum'da mı, Mikanos'ta mı?.
O zaman Bodrum'da çözüm ne?. Yarın!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA