Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Sorumsuzlar ülkesinde, bedava yaşamak..

Okudunuz değil mi?.
Fethiye'de açık unutulan mazgaldan düşerek ölen minik kızı..
Okudunuz değil mi?..
Kahraman Maraş'ta, tek böbreği doğum sırasında "Kist" diye alınan genç anneyi..
Okudunuz değil mi?.
Kahraman Maraş'ta sobadan sızan gazdan zehirlenip ölen üç kişiyi..
"Bunlar niye hep bizim ülkede olur" diye düşünmüş de olabilirsiniz.. Ya da öylesine alışmışsınızdır ki artık, aileden, çevreden biri değilse, kanıksamazsınız bile artık.. "Kader.. Yazısı bu kadarmış" der geçersiniz tevekkülle..

***

Bunları da okumuş, ya da duymuş olabilirsiniz, ama bir hatırlatayım..
Letonya tarihinin en uzun süre başbakanlık yapan politikacısıydı. Ülkeyi, 2009'da nerdeyse iflasın elinden çekip almayı ve kurtarmayı başarmıştı. Müthiş seviliyordu.
Bir gün bir AVM'nin çatısı çöktü. 54 kişi öldü. Başbakan "Bu olayın siyasi sorumlusu benim" dedi ve istifa etti.
Amerika'da bir kadın karnını gerdirmek için estetik ameliyat oldu. Doktor hatası ameliyat sonrası, göbek deliği bir santim sağa kaydı. Kadın doktoru ve hastaneyi dava etti. "Ameliyat hatası sonucu göbek deliğim kayınca, sevgilim soyunduğumuzda bana bakıp gülmeye başladı. Seks hayatım mahvoldu" dedi. Mahkeme tazminata hükmetti. 3.5 milyon dolar.. 3.5 yanında 5 sıfır yani. Onun da yanında "Dolar" işareti.. TL değil..
Bir de okur notu, Cengiz Ünal'dan..
"Ben doktorum. 2009 yılında aile dostumuzla birlikte Almanya'nın Ulm şehrine gittik.
Evinde kaldığımız aile 120 yıllık 3 katlı bir evde oturuyor. Evlerinin dışına mantolama yaptırmışlar. Evine enerji ve ısı tasarrufu yaptırdığın zaman vergi indirimi alıyormuşsun Almanya'da. Yani parayı bir yerde devlet veriyor, onun için..
Benim asıl söylemek istediğim, aile evlerinin salonuna odun sobası kurmak istemiş. Belediye ekipleri tam 3 kez gelip kontrol etmişler.
Basit bir soba kurma ve 3 kez gelip kontrol etme."
***

Hızlı treni hızlı işletmek uğruna 31 kişi ölür, sorumlu yok.. Mazgal deliklerine çocuklar düşer ölür, sorumlu yok.. Doğal gazdan, şofbenlerden hemen her hafta insanlar ölür sorumlu yok..
Göreceksiniz, Fethiye'de açık mazgal deliğinden düşüp ölen küçük kız da öldüğüyle kalacak.
Tek böbreği yanlışlıkla(!) alınan ve hayatı mahvedilen anne (Tabii ailenin hayatı da mahvoldu.) 320 bin liralık dava açmış. 10 senede biter. 10 bin liraya hükmederlerse, bir yesin bin şükretsin, bu ülkede..
Sobadan zehirlenme mi?. Güldürmeyin insanı.. Bu ülkede, sobadan, mangaldan, şofbenden ölümler artık gazete haberi bile olmaz..
Başbakan niye "3 de yetmez, 5'er çocuk yapın" diyor sanıyorsunuz?.
Bedava ölüyoruz da ondan..
Ölümlerin sorumlusu olmayınca, nüfusu korumanın yolu bol bol doğurmaktan geçiyor çünkü..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA