Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Rüya gibi bir gala..

Cemal Reşit Rey, sezonun sonunda rüya bir geceye sahne oldu. 4. İstanbul Bale Yarışması ve Festivali kapanış galası, salonu bu defa son koltuğa kadar dolduran konuklara, unutulmaz bir dans gecesi yaşattı.
Bir yanda, ödül alan geleceğin yıldızlarını izledik.. Bir yanda da, yarışmaya jüri üyesi olarak katılan günümüz yıldızlarının unutulmaz danslarını..
Dünyanın dört bir yanından yüzlerce katılımcı, önce videolarından izlendiler. Finale kalan 14 ülkeden, 31 dansçı, bir dünya efsanesi İrek Muhammedov'un başkanı olduğu jüri önünde bir hafta boyunca yarıştılar..
Ve kazananlar açıklandı..
Küçük Kızlarda Olesiya Şaytanova (Ukrayna) birinci, Yana Ştanhey (Ukrayna) ikinci, Dina Levin (Avusturya) üçüncü oldular.
Küçük erkeklerde sıralama.. 1. Julian Mackay (ABD), 2. Muhtar Jumanyazov (Kazakistan), 3. Diego de Oliveira (Portekiz).
Büyük Kızlar.. 1. Eun Hye Kaan (G.Kore), 2. Deanne Pearson (ABD), 3. Büşra Ay (Türkiye).
Büyük erkekler..1. Takatoşi Makiyama (Japon), 2. İlhan Durgut (Türkiye), 3. Joo Ho Lee (G. Kore). ..
Ve Yarışma Büyük Ödülü Beyaz Rusya'dan gelen ikili, Konstantin Geronik ve Ludimilla Kitrova'ya verildi.
Konstantin Geronik adını bir kenara yazın.. Geleceğin en büyük erkek dansçılarından biri olmaya aday. Küçük kızların birincisi Olesiya Şaytanova da müthiş..
Kapanışı yapan dünya çapında dansçılar nefes kesti tahmin edersiniz..
Letizia Giuliani ve Giuseppe Picone'un Romeo Julyet balesinin o unutulmaz aşk dansındaki performansları, seyirciyi kucakladı ve uçurdu.
Günümüz en popüler erkek dansçılarından Vladmir Malakov ve Beatrice Knop ise "Old man and me" şarkısı ile başlayıp, Stravinski ve Mozart müzikleri ile devam eden çok şirin bir modern dans gösterisi sundular..
Alkışlar dinmek bilmedi.

***

Galanın kusurları var tabii.. Bir defa sunucu seçimi yanlıştı. Bu yanlışı hemen her yerde görmeye başladık. Bu tür gece sunuculuğu çok ayrı özellikler gerektiriyor.
Açılıştaki konuşmalar uzundu. Bu kadar çok konuşmacı ve bu kadar uzun laf, sıktı. Ben onların yerine, ödül alan gençlerden bir iki sözcük duymak isterdim.
***

..Ve de teşekkürlerim.. Başta organizasyon komitesi başkanı bu yarışmayı yıllardır yürüten Sevgili Nilay Yeşiltepe Güngör..
Her türlü desteği sağlayan Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Prof. Rengim Gökmen'in şahsında, tüm devlet operası emek verenleri.. Ve de hayli yüksek bir bütçe gerektiren yarışmaya sponsor olan Uluslararası Türk Kültürü (Türkçe konuşan devletler) Teşkilatı Türksoy Genel Sekreteri Dussein Kaseinov..
.. ve de tabii, Cemal Reşit Rey Genel Sanat Yönetmeni Ozan Binici..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA