Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Trafik Niyazileri ülkesi..

Varsa oy, yoksa oy!.. Siyasetçisi onun için konuşuyor. Medyası onun için yazıyor.. Peki vatandaşın günlük dertleri.. Günlük çilesi?.. Biri el atsa, büyük bölümü çok kısa zamanda düzelebilecek işler, yıllar yılı aynen dursa razıyız, niçin daha da kötüye gidiyor?..
Düzeltebilecek durumda olan kişilerin niçin hiç birinin umurunda değil, bir işaretle bile ortadan sıkıntılar da, biz bunları yıllardır çekiyoruz?.
Yahu bunlar gazete de mi okumazlar?. Gerçi gazetelerin de okunacak hali yok ya.. Onlar da seçimlerin peşine takılmışlar.. Medyanın tek meselesi, kafalarına göre, onun, ya da bunun kazanması!.. Gerisini boş ver..
Gazetecilerin kendileri okumuyor, değerlendirmiyor ki..
Geçen hafta korkunç, insanın tüylerini diken diken eden rakamlar açıklandı, minnacık haberlerle..
2014 yılının başından, yani ocak ayından itibaren geçen beş ayda, ocak, şubat, mart, nisan, mayısta, her ay ortalama bir Soma faciası yaşamış bu ülke.. Hatta fazlasını.. Ayda 250 ölüye ek, 20 bin de yaralı var çünkü.. Beş ayda toplam 1200 ölü, 100 bin de yaralı..
Nerde oluyor bunlar?..
Anladınız tabii!.. Yollarda.. Trafikte.. Beş ayda toplam 142 bin 591 kaza olmuş ülkemde.. Bu ayda 30 bin, günde 1000 (Bin) kaza demek ortalama.. Yani ölümlü ve yaralamalı olduğu için polis kayıtlarına geçen.. Bir de, tarafların anlaştığı, sigortaların ödediği hasarlı kazalar var, istatistiklere girmeyen ki, beş ayda en az 500 bin kaza vardır ülkemde.. Peki, birisi, ferdi vahit merak etmez mi, savaşan, iç savaşlarla, terörle yaşayan ülkelerle nerdeyse yarışan bu korkunç rakamların sebebi ne?.. Görüyorsunuz etmiyor.. Sabahtan akşama birbirlerine söven siyasetçilerin birinin ağzından, iktidarı, muhalifi, bir gün, tek bir gün "Trafik terörü" lafı duydunuz mu?. Muhalefetten bir tepki, iktidardan bir düzeltme, düzenleme umudu eylemi, ya da söylemi..
Soma yüzünden kopan kıyamet, ayda bir Soma yaşatan sokaklar söz konusu olunca kimsenin umurunda değil. Umurda olmak için kitlesel öleceksiniz.. Teker teker gittiniz mi (Hadi benim için de tweet yağdırsınlar) Niyazi olursunuz sadece.. Benim medyam için önemli olan sansasyondur çünkü.. Sonuç değil.. Teker teker her ay 250 kişinin ölmesi haber bile değildir. Ama bir otobüs yan yatıp 15 kişi öldü mü, manşete çıkarlar..
PKK, binlerce çocuk kaçırdı bugüne dek. Binlerce.. Ne zaman haber oldu, üzerine gittiler.. Yanılıp toptancılık yaptılar. 250 çocuk birden kaçırdılar.. Şimdi herkes işin içinde..
Ayda 250 ölü, 20 bin yaralı, medyam için haber değeri taşımaz.. Vatan kurtaran aslanlar olarak köşelere yerleşmişler, böyle küçük meselelerle oldum olası uğraşmazlar.. Siyasetçiler için, hiç bir devirde sorun olmadı, bu katliam.. Ben 57 yıldır yazarım. Her türlü iktidar, her türlü muhalefet gördüm, yaşadım:. Tek partisinden, koalisyonlara, otoriter sivillerden, asker diktatörlere.. Hepsinin ortak yanıydı, trafik sorunu ile zerre ilgilenmemek.
Medyası öyle, siyasisi böyle.. Yargısı daha da beter.. Adam ehliyetsiz. Adam içkili.. Adam kaldırıma çıkıyor ve yürüyen yargıcı, yani meslektaşlarını öldürüyor.. Tutuksuz yargılanmak üzere.. Sonra komik, laf ola bir ceza..
Cüneyt Ağbim (Koryürek), Ercan (Arıklı) mezarda.. Onları öldürenler, ayni sokaklarda direksiyon sallıyorlar, özgürler..
Meclis deseniz?. Yahu şu son açıklanan rakamlarla dehşete düşüp gündem dışı söz alan bir, tek bir milletvekili çıkmaz mı, Meclis'te.. "O parti, bu parti boş verelim, bu katliamı önleyecek yasalar yapalım" diyecek.. Çıkmaz..
Yani, anayasal güçlerimizin tümü, yasaması, yürütmesi, yargısı ve medyasının hepsi umursamaz olunca..
Bizler de sokaklarda pisi pisine ölmeye, yaralanmaya, sakat kalmaya devam ederiz..
Trafik Niyazileri ülkesine hoş geldiniz!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA