Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

"CHP Uğur Mumcu'nun kemiklerini sızlatıyor"

AMSTERDAM

3 saat 25 dakikalık uçak yolculuğu benim gibi uyuyamaz, yerinde duramaz bir tip için oldukça can sıkıcıdır her zaman.
Bu defa da öyle oldu ne yazık ki!
Ne yalan söyleyeyim, uçak Amsterdam'a doğru havalandığı an itibarı ile kafasını yastığa koyup yol boyunca mışıl mışıl uyuyan Hürriyet'in eski Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök'e çok imrendim. Uykusuna sadece iki kez tuvalet ihtiyacı için ara veren Özkök'ün deliksiz uyuma hallerini sadece hayran hayran izlemekle geçirmek durumunda kalan bendenizin imdadına sonunda Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış yetişti. Epeyce sohbet imkânı buldum kendisiyle.
Evet istikametimiz Avrupa'ydı ama hazır yakalamışken kendisine iç siyasetle ilgili soru sormamak da olmazdı. Seçimlerdi, adaylıklardı, anketlerdi falan derken laf dönüp dolaşıp CHP'nin aday olarak göstermeyi düşündüğü Ergenekon Davası tutukluları Mehmet Haberal' a, Mustafa Balbay'a filan geldi. "Ergenekon meselesine yaklaşımlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?" soruma karşılık Bakan Bağış CHP'lileri çok kızdıracağına inandığım açıklamalar yaptı.
Sözlerine, "Acaba merak ediyorum CHP Uğur Mumcu'yu hatırlıyor mu? Hatırlıyorlarsa, Türkiye'ye gladyo gerçeğini rahmetli Mumcu'nun öğrettiğini de unutmamalılar" diyerek başlayan Bağış sonra da şöyle devam etti: "Bugün yok Ergenekon avukatı, yok şeytan aldı Silivri götürdü, satamadan geri getirdi oyunları oynayanlar Uğur Mumcu'nun gladyo araştırmalarını hatırlasın! Allah bilir rahmetlinin kitapları da duruyordur kütüphanelerinde.
Kendilerine tavsiyem o kitapları yeniden okusunlar ve yaşadıkları çelişkiyi yeniden düşünsünler.
Farkındalar mı bilmiyorum ama parti otobüsüyle 'uğurlar olsun' diyerek uğurladıkları Mumcu'nun aziz hatırasına Ergenekon Davası'nın avukatlığına soyunarak saygısızlık yapıyorlar. Uğur Mumcu'nun kemiklerini sızlatıyorlar.
O hâlâ kitaplarıyla yaşıyor.
Ne diyor; 'Karanlık çeteler' diyor. 'Karanlık siyaset' diyor. 'Karanlık çetelerle devlet ilişkileri' diyor. Bence Kemal Bey'in karartmalarına ve yalpalamasına karşı Uğur Mumcu duruşunu hatırlatmakta fayda var! Rahmetlinin başlattığı süreç kanundan ve adaletten güç alan cesur savcılarla ve adil bağımsız yargıyla tamamlanacaktır!"


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA