Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

'Kutsal İttifak' aslında kimi genel başkanlığa taşımak istiyor?

Birkaç yazıdır anonsunu yaptığım ve özellikle CHP çevrelerinde merak uyandıran meseleye lafı dolandırmadan girmek istiyorum.
Bildiğiniz üzere AK Parti iktidarına ciddi bir alternatif yaratma hevesinden hareketle Kemal Kılıçdaroğlu'nu CHP'nin başına getirenler son zamanlarda büyük bir hayal kırıklığı ile karşı karşıya. AK Parti'yi hep bir 'baş belası' olarak gören bazı işadamlarının ve bazı devrik siyasilerin birlikte oluşturduğu grubun (isimlerini davalık olmamak için yazmıyorum. Ama sizler onların kimler olduğunu pekala tahmin edebilirsiniz!) 12 Haziran seçimlerinin hemen arifesinde yeni bir lider arayışı için çalışmalara başladıklarını ancak ortak bir isim üzerinde mutabakata varamadıklarını duyuyordum kulislerde.
Geçen hafta öğrendim ki işte o mutabakat sağlanmış!
Bir dönem siyasetin önemli figürlerinden de olan gruptan bir isim, "Kılıçdaroğlu tamamen bir fiyasko! Bu böyle gitmez" şeklinde CHP'den dert yanan bir dostunu sakinleştirirken aynen şu ifadeleri kullanmış sevgili okurlarım;
"Merak etme. Önümüzdeki kurultayda bomba gibi bir ismi genel başkanlığa taşıyacağız!"
Son derece gizli yürütüldüğünü iddia ettiği projenin hedefindeki ismin de TÜSİAD Başkanı 'Ümit Boyner' olduğunu söylemiş.
Doğrusunu isterseniz, duyunca sevindim bir hemcinsi olarak. Ha, paramparça görüntü veren CHP'yi toparlar, halk nezdinde gerçekten güvenilir ve oy verilir bir parti haline getirebilir mi bilemiyorum ama Ümit Hanım CHP için şu ana kadar düşünülmüş en doğru isim bence!
Kulislerde adı geçen diğer adaylarla- Haluk Koç, Metin Feyzioğlu, Mustafa Sarıgül v.s..- kıyaslamaya filan kalktığınızda gerçekten seçicilik yaratıyor algıda.
Belki yanılıyorumdur bilemiyorum ama ara sıra yalpalamış, özellikle de yeni anayasa konusunda fena halde duvara toslamış olsa da, TÜSİAD'da sergilemiş olduğu o 'özgürlükçü ve demokrat' tavrı nedeniyle isminin birçok kesim tarafından kabul göreceğine ve 'sempati' yaratacağına inanıyorum.
Tabii.. Yukarıda saydıklarım onun avantajları.
Bir de dezavantajları var.
O da, ki bence en önemli detay, kendisini CHP Genel Başkanlığı'na taşımak isteyen ve benim adını 'Kutsal İttifak' şeklinde koyduğum gruptaki bazı isimlerin kamuoyunda yarattıkları o olumsuz algıdır!
Naçizane tavsiyem, eğer cidden böyle bir niyeti varsa, (ki haber kaynağım olduğunu söylüyor) o gruptan bazı isimlerle olan yakın dostluklarını, uzaktan akrabalıkları, iş ortaklıklarını yeniden gözden geçirmelidir Ümit Hanım.
Hele aralarında birisi var ki!
Uzak durmalıdır ondan tamamen!
Hem de çok uzak!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA