Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NUR ÇİNTAY

Sevgililer Günü'nü ne yapsak?

İnsanın içini ısıtan, bir de içini üşüten günler var.
Aynı gün; kim olduğuna, nerde durduğuna bağlı olarak ısıtabilir de üşütebilir de. Anneler Günü diyelim. Yeni çocuk sahibi olmuş biri için dünyanın en manalı günü oluverir.
Ama annesini hele yakınlarda kaybetmiş olana hüzün, keder, acı verir. Sevgililer Günü, bu takvim dayatmalarının en problemlilerinden. Yalnızlara, single'lara, sanki normal şartlarda yeteri kadar sıkıntılı bir hal değilmiş bu gibi, özellikle yüzüne vurma, bilhassa berbat hissettirme günü adeta. Eziyet.
İşkence. Allahtan sulandırma huyu var dünyada da, bu sayede bir hafifleme oluyor! Konu komşu, dost akraba arayıp da birbirinin Sevgililer Günü'nü tebrik edince ortam biraz gevşiyor.
Bir de ayarının zaten epeydir kaçık olmasının hayrını görüyoruz. Mağaza/marka taarruzu...
Etrafı al basması... Kalp, gül, balon terörü... Zaruri organizasyon telaşı... İlle de çilek yeme mecburiyeti...
Bunlarda öyle gülünç seviyelere gelindi ki, ister istemez alerjik bir hal de hasıl oluyor.
İki sevgili neden o antipatik işadamı restoranında kasılsın ki kardeşim? Niye tartı alsın biri ötekine? Ama ne desek, bir yerden sonra boş!
Bütün o dalga geçtiğimiz hediyeler de, burun büktüğümüz programlar da, istemem, yan cebime!
Öyle ya da böyle, herkes birinin aşkı olmak ister. Bütün o özgürlüğüne düşkünlük, yoğunluk, kimseleri beğenememek yalan dolan elbette; kafayı yastığa koyduğunda bitişik boşsa, herkes dolmasını hayal eder. Sevgililik bir nevi ikili delilik hali... 'Kim takar dünyayı' hali... Daimi heves, çırpıntı, uçup coşma hali... Kim istemez... Evlendikten sonra hâlâ sevgili kalabilmekse en anormal şans; 'kim istemez'in feriştahı... Bir cumartesi alt tarafı, en kötü ihtimalle uyursunuz geçer, neler neler geçmedi ki... Ama yalnızlık Allah'a mahsus diye bağlayalım.
Hatta "Tanrım tek başına koyma kulları!" diye şakıyalım, "Yalnızlığa ancak sen dayanırsın... Güzel çirkin deme sen kayır yine... Bir münasip koca her birimize..." Bu satıra kadar geldiyseniz, netleşmiştir kafanızda: Sevgililer Günü, adeta bir Kadınlar Günü aynı zamanda! Erkeklerin onları nazlandırma günü.
Eh, bu da kolay iş değil. Allah herkese yardım etsin, mümkün mertebe acısız atlatılsın!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA