Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Lüks markalar yoldan çıkıyor

Süper lüks otomobil markaları da SUV rekabetine girmeye hazırlanıyor. İngiliz lüks marka Bentley, Bentayga First Edition adını verdiği SUV aracını 2016'da satışa sunacak. Bentayga First Edition, sadece 608 adet üretilecek

Dünyada SUV (Sport Utility Vehicle-Spor Amaçlı Taşıt) pazarı büyüyor. Tüketiciler, otomobil satın alırken hem stationwagon hem minivan özelliklerini barındıran, arazi koşullarında da yol alabilen SUV araçları tercih ediyorlar.
Giderek artan bu talep, daha önce SUV modeli olmayan markaların da dikkatini çekti. Son yıllarda SUV pazarına giriş yapan markaların sayısı artarken, SUV modellerin sayısı çoğaldı.

BENTLEY ELİNİ ÇABUK TUTTU

Dünyada hızla yayılan SUV modasına süper lüks markalar da uydu. Bentley, Aston Martin, Lamborghini, Ferrari gibi markalar da SUV pazarına göz kırptı. Elini çabuk tutan marka ise Bentley oldu. İngiliz lüks otomobil markası, iki yıl önce Cenevre Otomobil Fuarı'nda konseptini tanıttığı SUV aracını yola çıkarmaya hazırlanıyor. Bentayga First Edition adı verilen SUV, 2016'da satışa sunulacak. Bentley, Bentayga First Edition modelinin üretim adedini, motor gücünün metrik değeriyle eş tutuyor. Bentayga 608 bg güce sahip otomobilden 608 adet üretilecek.
Tamamen yeni çift turbo 6.0 litrelik W12 motor, yeni Bentayga'nın kalbini oluşturuyor. Bu 12 silindirli motor 900 Nm tork üretiyor. Sadece 4.1 saniyede 0-100 km/s hıza ulaşabilen ve maksimum hızı 301 km/s olan Bentayga, dünyanın en güçlü ve en hızlı SUV'si olma özelliğini taşıyor.
First Edition'ın dış tasarımında lüks ve farklılığın izlerini görmek mümkün. Union Jack arması, aydınlatmalı kapı basamakları, 22 inç siyah renkteki cilalı jantlar dikkat çekiyor. Bentayga, 10 renk seçeneğine sahip.
Modern, lüks kabinin içerisinde 'Elmas içinde elmas' desenli kaplama, ısmarlama üretim iç aydınlatma, Union Jack bant arması, kontrast dikişler ve işlemeli koltuklar, bu özel serinin görünümünü ve verdiği hissi daha da zenginleştiriyor.

LAMBORGHINI DE ÜRETECEK

Automobili Lamborghini, ürün gamına ekleyeceği üçüncü modelin lüks bir SUV olacağını açıkladı. Bu serinin pazara 2018 yılında sunulması planlanıyor. Bu modelin konsepti ilk kez 2012 yılında Lamborghini Urus adıyla Pekin Otomobil Fuarı'nda tanıtılmıştı. Lüks SUV ile birlikte Lamborghini de hızlı büyüyen segmente giriş yapıyor. Müşteri tabanını genişletmeyi hedefleyen marka, farklı markaların SUV modellerini kullanan mevcut müşterilerinin yanı sıra Lamborghini markasıyla yeni tanışacak tüketicilere seslenecek. Yıllık 3 bin adet satış hedefleyen markanın öncelikli hedef pazarları ise ABD, Çin, Ortadoğu, İngiltere, Almanya ve Rusya.

ASTON MARTİN'DEN SES YOK

James Bond'un otomobili olarak bilinen Aston Martin'in de SUV üretmeyi planladığı biliniyor. Aston Martin, daha önce Mercedes GL ile aynı platform paylaşan bir SUV konseptini tanıtmıştı. Ancak geçen yıllara rağmen İngiliz markadan bir ses yok. İtalyan süper spor üreticisi Ferrari'nin de rakiplerinden geri kalmayacağı ve SUV pazarına gireceği konuşuluyor.

OTOMOBİL SATIN ALANA BREİTLİNG SAAT
Her bir First Edition sahibi, yeni ve lüks SUV aracını tamamlayacak bir Breitling saate sahip olacak. Breitling, Bentley Bentayga SUV tanıtımı için yüksek performanslı özel seri saatler hazırladı. Emergency, dahili bir çift frekanslı kişisel konum belirleyici radyo sinyali özelliği taşıyor, Cockpit B50'nin çok işlevli elektronik bir göstergesi bulunuyor. Otomatik Chronomat 38 ise kadınlar için tasarlandı. Bu saatler ileride Bentayga müşterilerine opsiyonel ekipman olarak sunulacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA