O kendisini Türk mutfağının dış tanıtımına adamış bir kadın. Son marifetlerini de 10'u aşkın etkinlik yaparak Fransa'daki Türk Mevsimi'nde gösterdi... Aralarında ekimde Grenoble Fuarı'nda 100 kişilik gala yemeği, kasımda Strasbourg'daki gastronomi fuarında açılan Türk standı, yine Strasbourg'daki Hilton'da Türk haftası, Paris büyükelçiliğimizdeki 250 kişilik veda kokteyli de vardı... Şubat başında ise önce Rouen'da gala yemeği, Paris'teyse mutfak okulu Le Cordon Bleu'de Türk mutfağı konferansı. Evet, sevgili dostum Sevim Gökyıldız, ayrıca İstanbul'un Esnaf Lokantaları kitabıyla dünya yemek kitapları Oscar'larında da derece aldı. O yorulmak bilmez bir İstanbul hanımefendisi, mükemmel bir aşçı, üretken bir yazar, iyi bir konuşmacı. Ve tam bir yaşam ustası. Onun dostum olmasından gurur duyuyor ve Türkiye'ye bölük-pörçük yansıyan başarılarının hep sürmesini diliyorum.