Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Güzel şeyler

Garip bir habercilik anlayışımız gelişti. Adeta refleks olarak hep kötü, olumsuz şeyleri görüyor, iyileri, güzelleri es geçiyoruz. Hani bazen haber bültenlerini izleyip de 'Yahu bu ülkede iyi şeyler olmuyor mu?' diye karamsarlığa kapılıyoruz ya, hah işte şimdi size 'güzel bir şey'den söz edeceğim.
Geçenlerde Adana'da yeni bir film 'motor' dedi. Muhtemelen ismini duymadınız: Saftirikler...
29 Eylül'de İstanbul'da Turgay Kıran'ın sahibi olduğu otelde yapılan basın toplantısı da medyada hak ettiği kadar yer bulmadı.
Ee, durum böyle olunca da, her daim sütunlarını 'sosyal duyuru panosu' gibi kullanan Yakından Kumanda devreye girdi:
Saftirikler'in asıl hedefi, MS hastalığına dikkat çekmek. Hatta bununla da yetinmeyip film gösteriminden elde edilecek gelirle Adana Ortadoğu Hastanesi'nde tedavileri sürdürülen MS hastalarına kaynak oluşturmak.
Film, tek hayali ünlülerle futbol maçı yapmak olan tekerlekli sandalye mahkumu, MS hastası Murat için nasıl el ele, gönül gönüle verildiğini anlatıyor. Ama sadece 'senaryo gereği' değil, filmin gerçekleşmesinde de müthiş bir gönül birliği var. Futbol Federasyonu başta olmak üzere futbol dünyası projeye büyük destek veriyor. Filmin başrol oyuncuları Cengiz Küçükayvaz, Gökçe Özyol, Bekir Çiçekdemir ve Eray Türk'ün yanı sıra Erman Toroğlu, Ali Gültiken ve Hami Mandıralı gibi pek çok ünlü spor adamı taşın altına elini koymuş. Ama projenin layıkıyla gerçekleşmesi için daha pek çok gönüllüye ve sponsora ihtiyaç var. Bunu duyurmak da bizim çorbadaki tuzumuz olsun...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA