Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Tecavüz şampiyonuyuz

Önceki gün ülkenin en ateşli hayvan hakları savunucusu Panter Emel (Emel Yıldız) aradı... "Yüksel Bey beni en iyi siz anlarsınız" diye söze başlayıp ağlamaklı bir ses tonuyla anlattı. Yıllardır hayvan tecavüzcüleriyle uğraştığını, ördeğe tecavüz ederek öldüren adamlar için ta Ankara'ya gidip mahkemelerde mücadele verdiğini söyledi. "Size veterinerlerin ve avukatların isimlerini, numaralarını verebilirim. Son günlerde hayvanlara tecavüz olaylarında inanılmaz bir artış var. Şu anda hayvan tecavüzüyle ilgili üç ayrı dava görülüyor" dedi. İnanamadım... Sonra istatistiklere bir göz attım. Yüzüm kıpkırmızı oldu. Hayvanlara tecavüz olaylarında meğer dünya şampiyonuymuşuz.
Şimdi bu satırları okuyup da 'Kadınlarımızı bile tecavüzcülerden koruyamazken, hayvanları konuşmanın sırası mı?' demeyin. Bu vahşetin kökeninde, zamanında yüreklerine sevgi ve vicdan aşılayamadığımız çocuklar var.
Panter Emel, yıllardır derdini anlatmaya çalışıyor. Diyor ki, "Bir çocuğa 3-4 yaşındayken, hayvanlara iyi davranmayı, her canlının yaşama hakkı olduğunu öğretemezsek, onların hayvanları sevmesini sağlayamazsak;, ileride insanlara karşı girişecekleri tüm vahşetten sorumlu oluruz."
Bu ülkede kutunun içine koyduğu kedinin kafasını su bidonuyla ezen üniversite öğrencisi gördük. Eşeği tren rayına bağlayıp trenin onu ezişini zevkle seyretmeye hazırlananları haber bültenlerinde izledik. Önceki gün ATV'nin ana haber bülteninde dehşetle izledim. Bir avukat hanım, sokakta bulup evinde beslemeye başladığı kedisi Pamuk Prenses'i kapısının önünde haşlanmış halde bulmuş. Hayvan iki gün can çekiştikten sonra ölmüş. Veteriner, kedinin kaynar su dolu bir tencereye atıldığını ya da başından aşağı kaynar su döküldüğünü söylemiş...
Unutmayın... Hayvanlara tecavüz edip onları tencerede haşlayanlar da bir zamanlar çocuktu. Ve onları biz yetiştirdik...
Can'ın kıymetini bilmeyen, Özgecan'ı ne bilsin?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA