Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

30 dakikada balık sofrası

Herkese merhabalar. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, apar topar hazırladığım nefis bir sofra var. Çok sevdiğim bir arkadaşım bana akşam yemeğine geleceği için zamanla yarıştığım, koşturmanın bolca yaşandığı 30 dakikalık serüvenin içine girdim. Misafir ağırlamayı oldum olası çok sevmişimdir. Bazen bir konsept belirlerim, çok sayıda arkadaşımı çağırırım ve tüm gün o davet için uğraşırım, bazen de böyle hazırlıksız yakalanırım ve muazzam bir koşuşturmanın içinde bulurum kendimi.

EN KOLAY TATLI
Tatlı olarak ne yapsam diye düşünürken, buzdolabında duran tahin helvasına gözüm ilişti. Balık yemeklerinin olmazsa olmaz tatlısı fırında helva olduğuna göre, tahin helvalı bir tatlı son derece iyi olur diye düşündüm. Başka bir arkadaşımın hediye olarak getirdiği organik tahin ve organik pekmez ikilisinin dondurmaya ne kadar yakışacağı gözümde belirdi ve arkadaşımın bayıla bayıla yediği tatlı kendiliğinden oluşmuş oldu.

KAĞITTA LEVREK
Neredeyse yağsız pişen bu levrek, diyet yapan insanlar için de birebir. Bazen dondurulmuş bezelye ve rendelenmiş havuç da ilave ediyorum ama bence en güzeli menemenlik malzeme ile yapılanı. Kağıtta levreğin olmazsa olmaz malzemesi limon ve defne yaprağı. Kağıdın içinde hiç hava almadan pişen balığın kokusunu tamamen değiştiren harika bir bileşim limon ve defne yaprağı kokusu.

BEBEK PATATESLER
Bayılıyorum bu bebek sebzelere. Görüntüleri itibariyle garnitür olarak üretilmişler gibi adeta. O nedenle her defasında ya soteliyorum ya da fırınlıyorum onları. Dün akşam arkadaşım için hazırladığım garnitür patatesler de yine çok basit ve garanti bir lezzet reçetesi. Arkadaşım yemeklerin hepsini çok beğendiğini söyledi. Hazırlanışı çok hızlı olduğu için bize sohbet etmek için epey zaman kaldı. Bugünlük benden bu kadar, bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

TAHİN HELVALI DONDURMA
4 top kaymaklı dondurma
100 gr. tahin helvası
2 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı pekmez

Yapılışı: Dondurmayı kuplara paylaştırıyoruz. Üzerlerine tahin ve pekmez döküyoruz, rendelenmiş tahin helvası koyuyoruz. Bütün bunlar için sadece iki dakika yeterli oluyor.

KAĞITTA LEVREK
1 orta boy levrek
Yarım domates
1 adet sivri biber
1 adet küçük soğan
2 dilim limon
1 defne yaprağı
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı

Yapılışı: Yağlı kağıdı levreğimizi kaplayacak boyutta kesiyoruz. Soğanı mümkün olduğunca minik doğruyoruz. Domatesin kabuğunu soyup minik minik doğruyoruz. Biberi de doğruyoruz. Kağıda önce domates, biber ve soğanın bir kısmını koyuyoruz. Üzerine levreği koyuyoruz. Levreğin arasına soğanları sıkıştırıyoruz, tuz ve karabiber serpiyoruz. Üstüne çok az zeytinyağı gezdiriyoruz. Limon dilimleri ve defne yaprağını ekleyip yağlı kağıdı hiç hava almayacak şekilde kapatıyoruz. Önceden ısıttığımız 175 derecelik fırına atıp 20-25 dakika kadar pişiriyoruz.

Püf noktası
Levreği balıkçıya temizletirseniz iyi olur. Toz karabiber yerine varsa tane karabiber kullanmanızı öneririm.

SOTE BEBEK PATATESLER
500 gr. bebek patates
3 yemek kaşığı tereyağı
Yarım demet maydanoz
5 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber

Yapılışı: Bebek patateslerin kabuklarını soyup tuzlu suda haşlıyoruz. Hafif diri kalacak şekilde sudan alıyoruz. Teflon tavada tereyağını eritiyoruz, sarımsakları rendeleyip yağda çeviriyoruz. Haşlanmış patatesleri ilave edip hepsini soteliyoruz. Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve doğranmış maydanoz ilave ediyoruz. Fırından çıkmış balığın yanında servis ediyoruz.

Püf noktası
İçinde bulunan kazein ismi verilen süt proteini sebebiyle ısı görünce hemen yanmaya başlayacağından, tereyağını eritirken mutlaka içine bir miktar ayçiçek yağı eklemelisiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA