Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Çocuk ölümlerinde aile ihmali

Zekeriyaköy'de evinin önünde kaybolan 3.5 yaşındaki Pamir Dikdik için büyük bir arama kampanyası başlatılmıştı.
Daha sonra acı gerçek ortaya çıkmış; Pamir, yan villanın havuzunda ölü bulunmuştu. Zavallı Pamir; afacan bir çocuktu, tek başına kapıyı açıp yan villadaki çiti geçip havuza düşmüştü. Daha önce de böyle evden kaçmıştı.
Soruşturmayı yürüten savcılık, Pamir'in annesi Süverce Dikdik hakkında 'taksirli ölüme neden olmaktan' iddianame hazırladı. Şimdi annenin iki yıldan altı yıla kadar hapsi isteniyor.
Sosyal medyada 'Zaten evladını kaybetmiş, en büyük acıyı yaşıyor; davaya gerek yoktu' diyenler var.

600 ÇOCUK İHMAL KURBANI
Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın, umarım anne Dikdik'in bir ihmali yoktur ama bir ihmal varsa da devlet bunun hesabını sormalı. Açılan bu kamu davası aslında ailelerin kulağına küpe olmalı.
Kimse istemez ama birçok çocuk, ailelerin ihmali yüzünden evde ya da dışarıda kaza geçirip yaralanıyor ya da hayatını kaybediyor. Yine ailenin ihmali yüzünden çocuklar kaçırılıyor.
Batı ülkelerinde çocuğa aileden önce devlet sahip çıkar. Bizde de yeni çıkan kanunlarla bu konuda önemli adımlar atılıyor. En önemlisi; ailelerin algısı da değiştirilmeli, eğer ihmalleri sonucunda evlatlarına bir zarar gelirse bunun cezasını çekeceklerini bilmeliler. Bu algıyı değiştirmenin en kestirme yolu da cezaların artırılması.
Türkiye'de her yıl 600'ün üzerinde çocuk, ihmaller yüzünden ölüyor. İhmal yüzünden uyuşturucuya başlayan, sokaklarda yaşayan, kaçırılan, vs. daha çok çocuğun olduğunu da unutmayalım!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA