Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

116 yıl yaşamanın sırrı

ABD'li Susannah Mushatt Jones'un, 12 Mayıs'ta hayatını kaybetmesiyle 'dünyanın en yaşlı insanı' unvanını 116 yaşındaki İtalyan Emma Morano devraldı. Morano, uzun yaşam sırrını her gün iki çiğ yumurta yemesine ve yaklaşık 80 yıldır bekar olmasına bağlıyor. Günde 100 gram kadar çiğ et de tüketen Morano, genellikle öğlen uykusundan sonra ballı ekmek, akşam yemeğinde de sebze çorbası yiyor. Morano, oğlunu 6 aylıkken kaybetmiş ve kendisini döven kocasından da boşanmış.
Yardımcısı Mila ise Morano'nun tavsiyelerini şöyle anlatıyor: "Bana hep erkeklere karşı dikkatli olmamı, ilk önüme çıkanla nişanlanmamamı, hoşuma gitmiyorsa onu terk etmemi söyler."
Evlilik güzel de, çalış çabala, çocukları okut, evlendir, iş sahibi yap, torun bak derken hayat geçip gidiyor. Bir de evde huzur yoksa, stres çoksa hayat kısalıyor. Boşuna bekarlık sultanlıktır dememişler!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA