Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Teröristin fotoğrafı yayınlanmasın

BBC'nin haberine göre; Fransa'da aralarında Le Monde, BFMTV, France Info ve France 24'ün de bulunduğu bazı televizyon ve radyo kanalları ile gazeteler, terör saldırısı düzenleyenlerin fotoğraflarını yayınlamama kararı aldı.
Europe 1 radyosu ise saldırganların isimlerini de yayınlamayacağını duyurdu. Fransız medyası bu kararla, teröristlerin öldükten sonra yüceltilmelerinin önüne geçmeyi amaçladıklarını söyledi.
Bu girişimi otosansüre benzeten ya da 'Bizim görevimiz bilgilendirmektir ve bilgilenmek vatandaşların hakkıdır' diyerek karşı çıkan medya kuruluşları da var ancak destek gösterenler kadar güçlü değiller.
Adamlar zaten, bizdeki bazı sorumsuz gazeteler gibi terör saldırılarında kanlı görüntü kullanmıyordu. Şimdi daha radikal bir atım attılar.
Keşke bizde de teröristlerin görüntüleri, fotoğrafları kullanılmasa... Filmlerde, belgesellerde, kitaplarda görüyoruz; terörist örgütlerin eğitim kamplarında hep daha önceki saldırılarda hayatını kaybetmiş canlı bombaların, teröristlerin fotoğrafları asılıdır.
Küçücük çocuklar, canlı bombaların fotoğraflarına bakıp, çıkan haberleri okuyup onlara dair anlatılan kahramanlık öykülerini dinleyerek büyüyorlar. Tıpkı onlar gibi canlı bomba olup bir kahraman olarak cennete gitmenin hayalini kuruyorlar.
Türkiye'yi kana bulayan IŞİD ve PKK'lı canlı bombalar da benzer beyin yıkamalardan geçiyorlar. Teröristlerin öldükten sonra yüceltilmelerinin önüne geçmek de terörle mücadeledir. Bu mücadelede, Fransız medyasını örnek almalıyız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA