Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

Yaşa göre yeni yıl makyajı

Yılbaşı gecesi için makyaj tavsiyelerini ise yıllardır gönül rahatlığıyla makyajımı emanet ettiğim nadir insanlardan biri olan Yves Saint Laurent Türkiye'nin makyaj sanatçısı Fevzi Altun'dan aldım.
Fevzi, yılbaşı gecesi makyajımızda mutlaka bir noktaya odaklanmamız gerektiğini söylüyor; gözler ya da dudaklardan birini seçmemiz gerekiyor. Buna karar verirken gideceğimiz yerin ve amacımızın önemli olduğunu vurguluyor. Eğer tüm gece dışarıda olmak ve doya doya dans etmek istiyorsak; gözlerimize ağırlık vermemizi öneriyor. Eğer evde daha sakin bir yılbaşı gecesi planlıyorsak; mat kırmızı veya bordo rujlar kullanmamızı ve kirpiklerimizi takma kirpiklerle dolgunlaştırmamızı tavsiye ediyor.

DOĞAL OLMAK ÖNEMLİ
Tabii yılbaşı gecesi bol bol kullanılacak olan kırmızı tonlardaki rujlar için de bazı uyarılarda bulunuyor.
Her cilt ve saç tipinin farklı tonları varmış. Mesela açık tenliyseniz ama koyu renk saçlarınız varsa; içinde pembe ve turuncu tonlarını içeren kırmızı rujları tercih etmeniz gerekiyor. Esmerseniz; kiremit ve kahve tonlarını içeren kırmızılar kullanılmalıymış. Fevzi, sarışınların ise parlak kırmızılardan uzak durmaları gerektiğini söylüyor.
20'li yaşlar için önerisi; doğallıktan uzaklaşılmaması gerektiği yönünde.
Bu yaş grubunda öncelik; temiz bir cilt bazı. Gözlerde ise hafif diplerden belirginleştirilmiş bir makyaj yeterli. Makyajı kırmızı tonlarda bir ruj ve bol rimelle tamamlanmalı.
30'lu yaşlar için önerisi; ten makyajında doğallıktan yana olmak, göz makyajını smokey yani biraz daha koyu ve buğulu yapmak. Tende ise hafif transparan örtücülüğe sahip fondötenleri tavsiye ediyor.
Fevzi, 40'lı yaşların ise kendilerine güvenlerinden ilham almaları gerektiğini söylüyor. "Ateş kırmızısı veya bordo tonlarındaki rujlarla bu cesareti gösterebilirsiniz" diyor.
Göz makyajınızı ise bej, kahve, gri gibi daha sakin renklerle yapmalısınız.
50'ler için ise mimik çizgileri ve kırışıklıkları kapatabilmek için yine transparan örtücülükte ince kapatıcıları, farlarda ise ışığı yansıtan sedefli olanları öneriyor. Sert uçlu bir göz kalemi seçilmeli. Göz kalemi sürüldükten sonra fırça yardımıyla hafif dağıtılmalı. Dudaklar içinse renkli nemlendiriciler kullanılmalı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA