Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Uzun bir yol var

Şota Arveladze acaba Osmanlıspor'un maçlarını seyretti mi? Bundan pek emin değilim. Çünkü seyretse dünkü 11 ile maça başlamaz diye düşünüyorum... Okay sakat, savunmanın önünde Mbia, yanında Mehmet Ekici!. Önde ise Yusuf, Erkan, Cardozo, Marin.... Yani 5 savunmacı, 5 hücumcu.
Osmanlıspor oynadığı tüm karşılaşmalarda kendi alanından çabuk çıkarak sonuca gitti. Çabuk ve hızlı hücumlarda ise orta sahadaki Ndiaye'yi savunmanın arkasında topla buluşturdu. Ve bu oyuncunun attığı 5 gol var. Böyle bir takıma karşı özellikle orta alanda dirençli olmak zorundasınız. Okay'ın sakatlığı sonrası Mehmet Ekici'nin yerine Medjani ile oyuna başlamak daha doğru bir tercih. Çünkü maçın ilk yarısında önde kaptırılan her top sonrasında Osmanlıspor'un yararlanamadığı, attığı gollerden başka 3 net gol pozisyonu daha var.
Hücumcu 5 oyuncunuzun top rakipteyken hiçbir pres anlayışı yoksa dünkü görüntünün ortaya çıkması kaçınılmaz olur. Musa Çağıran'ın kırmızı karttan oyun dışı kalmasından sonra ikinci yarı rakip alanda şuursuz bir baskı kuran Trabzonspor'da Şota yine son derece yanlış bir hamle yaptı. Bütün hatlarıyla kendi alanına gömülen Osmanlıspor'a karşı sonucu değiştirmek adına uzaktan atılan şutların öneminin olduğu bir anda oyundan dışarı alınan isim Mehmet Ekici! Bir başka hamle ise çok daha düşündürücü. Takım farklı mağlupken Cavanda'nın yerine giren Aytaç Kara.. Mbia ise sağ bekte.. Bu tercihler için ne denebilir ki şimdi?
Zaten geçen sezondan beri kapanan takımlara karşı pozisyon üretmede sıkıntı var. Ve bunun sonrasında bütün riskleri aldıkları anda ise Osmanlıspor'un karşı ataklarda bulduğu 2 gol var. Yenilen 2 golde de Trabzonspor savunmasının gerek yerleşme gerekse bireysel hataları vardı. Sezon başından beri iki deplasman maçını kayıpsız kapatma başarısı gösteren Trabzonspor'da dün Osmanlıspor maçında alınan bu farklı yenilgide Şota'nın yanlış oyun stratejisi ve oyuncu seçimi başrol oynadı. Görünen o ki; istikrarlı bir takım olmak için Trabzonspor'un oyun anlayışı ve oyuncu tercihleri konusunda gideceği uzun bir yol var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA